Başkan Özkan Yalım Uşaklı matematik dehalarını ağırladı!

Dünyaca ünlü Kanada merkezli Caribou Matematik Yarışması'nda birinci olarak büyük bir başarıya imza atan öğrenciler Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ı ziyaret ettiler.
Başkan Özkan Yalım Uşaklı matematik dehalarını ağırladı!

Uşak’ta eğitim alanında çok önemli bir başarı elde edildi. Turhan Akçay Bilim ve Sanat Merkezi'nin (BİLSEM) öğrencileri Kanada merkezli Caribou Matematik Yarışması'nda birinci olarak Uşaklıları gururlandırdılar.

Uşaklı öğrencilerin başarısı herkes tarafından takdir edilirken gençler Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ı ziyaret ettiler. Bu anlamlı ziyaretten oldukça memnun kalan Başkan Özkan Yalım gençleri tebrik ederek onlara hediye takdir etti.

Turhan Akçay Bilim ve Sanat Merkezi'nin (BİLSEM) öğrencileri, uluslararası alanda büyük bir başarıya imza attı. Uşak’ta farklı okullarda öğrenim gören altı öğrenci dünyaca ünlü Kanada merkezli Caribou Matematik Yarışması'nda birinci olarak şehrimizi gururlandırdı.

Yarışmaya Yaşar Akar İlkokulu, Eşe Halil Erdoğdu İlkokulu, Öğretmen Mahmut Özgöbek İlkokulu ve Kanyon Koleji İlkokulu'nun üstün yetenekli öğrencileri Çağan Türkhan, Muhammed Emir Akgün, Yaşar Eymen Gün, Gözen Geveze, Fatma Ela Koçman ve Çınar Ege Tarhan katılım sağladı.

ŞAMPİYONLAR YETENEKLERİNİ SERGİLEDİ

BİLSEM'de eğitim görmeye hak kazanan birbirinden yetenekli öğrenciler, Matematik öğretmenleri Emre Gülmez'in koordinatörlüğünde yarışmaya özenle hazırlandı. Yetenekli beyinler Turhan Akçay Bilim ve Sanat Merkezi'nde online olarak girdikleri sınavda; 11 soru ve 1 oyun içeren sınava tabi tutuldular. Bu süreçte matematik yeteneklerini en üst seviyede sergileyen öğrenciler başarıya ulaşarak ailelerini gururlandırdı.

GELECEĞİN PROFESÖRLERİ MAKAMDA

Üstün yetenekli öğrenciler büyük şampiyonluklarının ardından aileleri ve öğretmenleriyle birlikte Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ı makamında ziyaret etti. Kendisini ziyarete gelen ve başarılarıyla kentin gurur kaynağı haline gelen öğrencileri tebrik ederek onlara hediye takdiminde bulunan Başkan Yalım; onların gelecekteki potansiyellerine olan inancını dile getirdi.

"Geleceğin profesörleri yanımızda" diyerek gençlere seslenen Başkan Yalım; her çocuğun farklı alanlarda yetenekli ve özel olduğunu belirtti. Yalım; “Uşaklı öğrencilerimizin matematik alanındaki bu önemli başarısında ailelerinin de önemli bir rol oynadığını düşünüyorum. Ben buradan onlara da özellikle teşekkür etmek istiyorum. Minik kardeşlerime de gelecek hayatlarında başarılar diliyorum. Onların ileride çok daha büyük başarılar elde edeceklerine de gönülden inanıyorum” dedi.

Uşak Belediyesi’nin Uşak’ta eğitim alanında da destekler sağlamaya devam edeceğini söyleyen Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım bu konuya büyük önem verdiğini belirtti. Gençlerin Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ı ziyaretleri hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu. Uşak Belediyesi’nin yeni dönemde eğitime katkı sağlayacak projeleri şimdiden merak edilmeye başlandı.