10 Eylül’de elektrikler kesilecek Uşak'ta hangi bölgeler etkilenecek?
Bu kapsamda gün boyunca farklı bölgelerde planlı elektrik kesintileri uygulanacak. Bazı mahalle ve köylerde kısa süreli, bazı bölgelerde ise sabah 09.00’dan akşam 17.00’ye kadar kesintiler yaşanacak. Şirketin yaptığı açıklamada, çalışmaların planlanan saatten önce bitmesi hâlinde elektriğin ilan edilen saat beklenmeden verileceği belirtildi.
Sabah ve Öğleden Sonra İki Ayrı Kesinti
İlk etapta 09.00–10.00 saatleri arasında, ikinci etapta ise 16.00–17.00 saatleri arasında aynı bölgelerde enerji kesintisi yapılacak. Bu kapsamda Yenişehir Köyü ve köy sokakları, YİBO yerleşkesi ile Çalıkhasan Köyü kesintiden etkilenecek. Ayrıca bu hat üzerinde bulunan Yenişehir DM – Yenişehir çıkışı da belirtilen saatlerde enerji alamayacak.
Gün Boyu Devam Edecek Kesintiler
Daha geniş kapsamlı bir kesinti ise 09.00–17.00 saatleri arasında uygulanacak. Çalıkhasan Köyü (Hatbaşı), Merkez Kuyucak Mahallesi’nin 1, 2, 3, 4 ve 5. Güneyyaka Sokakları, Merkez Cumhuriyet Mahallesi’nin Demetevler Sokakları, 2051. Sokak, 5. Kutay Sokak ve Bölme Caddesi kesintiden etkilenecek.
Ayrıca Kurşunluk Mahallesi’nde 2051’den 2104’e kadar numaralı çok sayıda sokak, Anıt Caddesi, Bulut, Çınar, Dere, Tomurcuk, Vişne, Yağmur ve Kuyu sokakları, Harmandalı, Şehit Fethi Sekin, Millet ve Vatan caddeleri de gün boyu elektrik alamayacak. Bu bölgelerde DM Gökay Sokak TR – Bölme Üstü hattı üzerinde de çalışma yürütülecek.
Ciğerdede Grubu ve Bağlı Köyler
Kesintinin en geniş kapsadığı alanlardan biri de Ciğerdede grubu ve bağlı köyler olacak. Ciğerdede (mücavir alan ve köy sokağı), 2. Ayçetin Sokak, Bağbaşı Köyü, Belkaya, Çallılar, Çakırlar Köy Merkezi, Araplar, Pırtılar, Çangaloğlu, Küplemezler, Körler, Hacı İmamlar, Zelihaoğlu Damları, Gazahmet Deresi, Dağdemirler (köy merkezi ve küme evler), Şekerli, Dağyenice, Sorkun (köy merkezi, Hacıbekirler, Abdallar ve Alişanlar küme evler), Yaşamışlar ve Vezirler küme evler kesintiden doğrudan etkilenecek. Bu bölgelerde çalışmalar Ciğerdede Beton Köşk – Ciğerdede Grubu hattı üzerinde yürütülecek.