Zonguldak'ta özel maden ocağında göçük! 1 ölü 1 yaralı

Zonguldak'ta özel bir maden şirketinin işletmiş olduğu ocakta göçük meydana geldi. Göçük altında kalan 1 işçinin cansız bedeni çıkartılırken 1işçinin ise yaralandığı açıklandı.
Zonguldak'ta özel maden ocağında göçük! 1 ölü 1 yaralı

Türkiye bir kere daha maden ocağından gelen acı haberle büyük bir üzüntü yaşarken Zonguldak'ta bulunan özel bir maden ocağında göçük meydana geldi. Özel bir şirketin işletmiş olduğu maden ocağında meydana gelen göçük sonucunda 2 işçinin mahsur kaldığı açıklandı.

İhbar üzerine AFAD ekipleri olay yerine sevk edilirken Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesi Ayiçi Mahallesi’nde Akkurt Madencilik Şirketi tarafından işletilen madende mahsur kalan 1 işçi ekipler tarafından kurtarıldı. Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait tahlisiye ekipleri ile AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda ise göçük altında kalan işçinin cansız bedenine ulaşıldı.

ZONGULDAK'TA ÖZEL MADEN OCAĞINDA GÖÇÜK!

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Cezmi Yalınkılıç, AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör maden ocağına gelerek şirket yetkilisi Alaaddin Kurnaz’dan göçüğe ilişkin bilgi aldı.

Vali Hacıbektaşoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Değerli arkadaşlar geçmiş olsun. Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesi Ayiçi Mahallesi mevkisinde 35 işçinin bulunduğu bir vardiyadaki ayakta iki işçinin çalıştığı saat 21.00 sıralarında bir göçük meydana geldi. Saat 21.30 gibi yetkililere bildirildi. Olay yerine AFAD, sağlık ekipleri Türkiye Taşkömürü Kurumu tahlisiye ekipleri sevk edildi. İki madenci arkadaşımızdan biri sağ olarak bilinci açık şu an çıkarıldı. Diğer işçimizin de sağ olduğunu ses alındığını biliyoruz. Şu anda vardiyadaki diğer arkadaşları iki işçimiz göçüğe maruz kaldı. Çalışma yapılıyor. Dışarıdan da takviye yapıldı. Bütün tahlisiye ekiplerimiz burada. İnşallah kısa zamanda da ona ulaşmalarını bekliyoruz. Şu an için inşallah diğer işçimiz de sağ salim kurtulur” dedi.

Ekiplerin 5 saatlik çalışması sonucunda ne yazık ki göçük altında kalan işçinin cansız bedenine ulaşıldı. İşçinin yakınları ve vardiya arkadaşları büyük üzüntü yaşarken kaza sonrası olay hakkında soruşturma açıldığı ifade edildi.