Yeni müjde hazırlığı! Resmi Gazete'de karar çıktı Türkiye Diyarbakır ve Mardin'de petrol arayacak

Şırnak'ın Gabar dağında bulunan petrol rezervi sonrası Diyarbakır ve Mardin'de petrol arama çalışmaları hız kazandı karar Resmi Gazete ile yayımlandı!
Yeni müjde hazırlığı! Resmi Gazete'de karar çıktı Türkiye Diyarbakır ve Mardin'de petrol arayacak

Yeni müjde hazırlığı! Resmi Gazete'de karar çıktı Türkiye Diyarbakır ve Mardin'de petrol arayacak - Karadeniz'de yapılan aramalarda keşfedilen doğalgaz rezervi sonrasında yeni enerji müjdesi Şırnak'tan gelmiş, Gabar Dağı'nda Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük petrol rezervi ortaya çıkarılmıştı. 

Türkiye enerjide yeni müjdelere hazırlık yaparken 5 Mayıs 2023 tarihli Resmi Gazete ile Türkiye'nin 2 ilimizde daha petrol aramaya devam edeceği ifade edildi. Şırnak'ta bulunan petrol rezervi sonrası Diyarbakır ve Mardin içinde belirlenen bölgelerde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından arama yapılacağı açıklandı. 

TPAO YENİ KARAR AÇIKLADI! DİYARBAKIR VE MARDİN'DE PETROL ARANACAK! 

5 Mayıs 2023 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü kararı kapsamında Şırnak ve Mardin'de 18 Nisan 2023 tarihinde sona eren arama faaliyetlerin 2 sene boyunca devam etmesine karar verildi. 

Söz konusu kararda "Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü sahip bulunduğu, yukarıda bölgesi, ili, y0z5lçümü ve pafta numarası yazılı petrol arama ruhsatının uzatılmış süresinin sona ereceği 18.04.2023 tarihinden itibaren 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu'nun 6 ncı maddesinin yedinci fıkrası gereğince iki yıl süreyle uzatılması için müracaatta bulunmuştur.

KARAR: Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü'nün süre uzatılmasına ait evrakları incelenerek 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu ve Türk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmeliği hükümlerine şekli ve esas şartlar bakımından uygunluğu tespit edildikten sonra, bölgenin hidrokarbon potansiyelinin belirlenerek, ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla, ARPIŞO/IUM44-d path numaralı petrol arama ruhsatının süresinin, 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu'nun 6 ncı maddesinin yedinci fıkrası gereğince, 18.04.2023 tarihinden 18.04.2025 tarihine kadar iki yıl süreyle uzatılmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verilerek süre uzatımı kararı kamuoyuna ilan edildi.