Yanlış teşhis hayatını mahvetti

Trafik kazası geçiren ve kol kırığı ile hastahaneye giden diş doktoru Urhan, yanlış teşhisler ve ameliyatlar sonucu bir kolunu kaybetti. Bir çocuk annesi Urhan, geçirdiği beyin kanaması nedeniyle şimdi yoğun bakımda tedavi görüyor.
Yanlış teşhis hayatını mahvetti

Yeni Asır Gazetesi'nin haberine göre Antalya'nın Alanya ilçesinde 12 Eylül günü geçirdiği trafik kazası nedeniyle hastahaneye giden diş doktoru Gamze Uğurlu Urhan sorumsuzluğun kurbanı oldu. Arka koltukta oturduğu sırada bir aracın çarpması sonucu sağ kolunda kırık oluşan Urhan, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastahanesi'ne kaldırıldı. Kol kırığı teşhisiyle kırık kolu alçıya alınan diş doktoru Urhan, 15 gün sonra kontrol için gelmesi söylenerek taburcu edildi. Ancak bir sorun olduğunu düşünen ve çekilen röntgeni farklı doktorlara götürerek eşi Halis Urhan ile görüş alan diş doktoru acı gerçeği öğrendi.

Omcundaki kırığın parçalı olduğu bilgisini alan ve ameliyata alınması gerektiğini öğrenen Gamze Urhan, vakit kaybetmeden yeniden Alanya Eğitim ve Araştırma Hastahanesi'ne giderek röntgen çektirdi. Hasta 15 Eyllül'de acil bir şekilde ameliyata alındı.

AMELİYAT FİYASKOYA DÖNÜŞTÜ

Doktorlar, Halis Urhan'a basit bir operasyon olduğunu dile getirerek bir saat içerisinde işlemlerin bitmiş olacağını belirtti. Ancak ameliyat esnasında atardamara hasar verilince tehlike çanları çaldı. Gelişen durum üzerine kalp ve damar cerrahı iki doktor daha ameliyata dahil oldu. Ancak hasarlı damar beş saat süren müdahaleye rağmen düzeltilemedi. Acil bir şekilde anjiyo yapılması gereken talihsiz kadın, "Bu hastahanede damar için anjiyo donanımı yok" gerekçesiyle Antalya Başkent Hastahanesi'ne nakledildi.

KOLUNA MAL OLDU

Anlatya'da yapılan ilk saptama ise hasarlı damardan kan akışı olmadığı yönündeydi. Bunun üzerine acil bir şekilde damar nakli için müdahale başlatıldı. Gamze Urhan, iki gün üst üste operasyona alındı. Ancak saatler süren ameliyatlar, kolda oluşan kas yırtılmaları ve aşırı ödem nedeniyle başarısızlıkla sonuçlandı. 27 Eylül günü Akdeniz Üniversitesi Hastahanesi'ne sevk edilen Urhan, Alanya'da kolunun enfeksiyon kaptığını ve damarın tekrar tıkandığını öğrendi. Yalnızca bir kol kırığı ile hastahaneye giden, yanlış teşhis ve başarısız operasyonlar sonucunda sağ kolunun kangren olduğunu öğrenen bir çocuk annesi kadın yıkıldı. Diş doktoru Gamze Urhan'ın kangren olan sağ kolu kesildi.

ŞİMDİ YOĞUN BAKIMDA

Yanlış teşhislerin ve başarısız ameliyatların sonucunda sağ kolunu kaybeden doktor Urhan, geçirdiği beyin kanaması sonucu yoğun bakıma kaldırıldı. Durumunda bir değişiklik olmayan Gamze Uğurlu Urhan'ın ailesi tarafından acı bekleyiş devam ediyor.