Valilik o kentte giriş çıkışı resmen yasakladı! 31 Ekim tarihine kadar adım atılmayacak

Valilik kararları vatandaşların yakın takibinde yer alırken bir ilde yasak kararı son dakika olarak duyuruldu. Valiliğin yasak kararı ile beraber neredeyse 5 aylık süreyle kentteki o bölgelere giriş çıkış resmen yasaklandı.
Valilik o kentte giriş çıkışı resmen yasakladı! 31 Ekim tarihine kadar adım atılmayacak

Türkiye'de valilik kararları yakından takip ediliyor. Valilik kararlarına her geçen gün yenileri eklenmeye devam ederken bir ilde 'yasak' kararı açıklandı. Hava sıcaklıklarının artması ve yangın riskinin artası ile beraber bir kentte daha yasak kararına yer verildi.

Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte sıcaklık değerlerinin artacağını Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) duyurmuştu. Buna bağlı olarak oluşabilecek olağanüstü hava durumları nedeniyle bir ilde daha orman yangınlarının ortaya çıkabileceği değerlendirilerek, yasak kararı alındığı ifade edildi. Kararı ise Samsun Valiliği açıkladı.

SAMSUN'DA ORMANLIK ALANLARA GİRİŞLERİ YASAKLANDI MI?

Samsun Valiliği, ormanlık alanlarda giriş yasağının gerekçesini de açıkladı. Samsun Valiliği tarafından alınan önemli bir kararla, kent genelinde 10 Haziran tarihinden itibaren 'yasak' kararı duyuruldu. Yaz aylarında artan orman yangınları riski nedeniyle 'yasak' kararı alındığını ifade eden Samsun Valiliği, orman yangınlarının önlenmesi ve doğal alanların korunmasının amaçlandığını ifade etti.

valilik-o-kentte-giris-cikisi-resmen-yasakladi-31-ekim-tarihine-kadar-adim-atilmayaca.webp

Samsun Valiliği, kentteki tüm ormanlık alanlara girişleri yasakladı. Samsun'da ormanlara giriş yasağının 10 Haziran 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdiğini duyururken yasak kararının devan edeceği tarihe ilişkin de bilgiler verdi. Samsun Valiliği tarafından yapılan resmi açıklamada, il sınırı içindeki ormanlık alanlara giriş yasağının 31 Ekim tarihine kadar devam edeceği bildirildi.

ekran-goruntusu-2024-06-11-121536.png

Samsun Valiliği tarafından yasağa uymayanlar hakkında, adli ve idari işlem yapılacağı belirtilen açıklamada, "Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşları tarafından kiraya verilen ilimizdeki piknik ve mesire yerleri işleticileri, orman idaresi ile yapmış oldukları sözleşme hükümlerine istinaden faaliyetlerine devam etmekle birlikte orman yangınlarına karşı her türlü tedbiri alacaklar ve piknik mesire yerlerinde dilek feneri, meşale, havai fişek kullanmak yasaktır.'' denildi.

ekran-goruntusu-2024-06-11-121544.png

Açıklamanın devamında ise yasak kararları şöyle sıralandı;

''Ormanların çevresinde ve içinden geçen yollarda orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak, mangal, semaver ve ateş yakmak, orman içinde ATV ve motosiklet kullanmak yasaktır.

Köyler ve mahalleler başta olmak üzere, orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan köyler ve mahalleler de dahil olmak üzere anız, bağ, ­bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden meydana gelen dalların ve her türlü bitki örtüsünün yakılması yasaklanmıştır.

ekran-goruntusu-2024-06-11-121549.png

Orman alanı civarındaki tesisler ile sanayi kuruluşları, orman alanlarını etkileyebilecek her türlü faaliyet nedeniyle oluşabilecek yangın riskine karşı, önleyici bütün tedbirleri eksiksiz alacaklardır."

Söz konusu yasak kararı ormanların korunması amacıyla 31 Ekim 2024 tarihine kadar sürecek.