Uşak'ta 2023 yılında doğan kız ve erkek bebeklere en çok verilen isim ortaya çıktı!

TÜİK tarafından açıklanan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verileri üzerinden derlenen bilgilere göre 2023 yılında Uşak'ta doğan kız ve erkek çocuklarına en çok verilen isim ortaya çıktı.
Uşak'ta 2023 yılında doğan kız ve erkek bebeklere en çok verilen isim ortaya çıktı!

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK kamuoyu tarafından merakla beklenen 2023 yılına ait olan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerini açıkladı. Açıklanan veriler üzerinden TÜİK Nüfus İstatistikleri Portalı tarafından ülkemizde doğan bebeklere en çok verilen isimleri belirledi.

TÜRKİYE'DE BEBEKLERE EN ÇOK VERİLEN İSİMLER!

TÜİK tarafından açıklanan verilerden yapılan derlemeler sonucunda Türkiye'de 2023 senesinde doğan erkek bebeklere en çok verilen isim Alpaslan olurken kız bebeklere ise en fazla Asel isminin verildiği görüldü.

UŞAK'TA DOĞAN KIZ BEBEKLERE EN ÇOK VERİLEN İSİM HANGİSİ?

Türkiye geneline bakıldığında 2023 senesinde doğan kız çocuklarına en fazla Asel isminin verildiği görülürken Uşak il genelinde ise en çok verilen kız bebek ismi Gökçe oldu. Uşak'ta 2023 yılında doğan 28 kız bebeğe Gökçe ismi verilirken 27 kız bebek ise Asel ismini aldı. Defne, Alya, Ada, Asya, Zeynep, Elisa, Kumsal, Lina ve Zümra isimleri ilk 10 içerisinde yer almayı başardı.

UŞAK'TA DOĞAN ERKEK BEBEKLERE EN ÇOK VERİLEN İSİM HANGİSİ?

Türkiye genelinde 2023 senesinde erkek bebeklere en çok konan isim Alpaslan oldu. Uşak'ta da 2023 senesinde doğan 30 bebeğe Alpaslan ismi konulurken bu ismi Göktuğ, Kerem, Atlas, Mustafa, Eymen, Metehan, Aras, Miraç, Alperen, Ali, Yiğit ve Ömer Asaf isimleri takip etti.

Uşak'ta en az konulan erkek bebek isimleri İsmail, Ömer Ali, Çınar Efe, Çağan, Yaşar, Uraz, Tuna ve Ramazan Efe oldu.