Uşak İş Dünyası Seferberliğe Katılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Ekonomide, demokrasi ve hukukta yepyeni bir seferberlik başlattık” dedi.
Uşak İş Dünyası Seferberliğe Katılıyor

www.usakgundem.com olarak, Uşak iş dünyasının Cumhurbaşkanımızın bu seferberlik ilanına nasıl baktığını araştırdık.

Uşak Ticaret Borsası (UTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer, ile konu ile ilgili mobil bir söyleşi gerçekleştirdik. Sezer, Uşak iş dünyası olarak bu seferberliğe olumlu baktıklarını, ülkemizin kalkınma hızının yüzde 5’in üzerinde olması gerektiğini ve kalkınmak için bu işin acı reçetesinin bir süre çift haneli enflasyona katlanmak olduğunu belirtti.

İşte UTB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer’in seferberlik düşünceleri:

“AK PARTİ KURULUŞ YILLARINDAKİ HEYACANI YAŞAMAK İSTİYOR”

Mustafa Sezer; “Sayın Cumhurbaşkanımızın, demokrasi, hukuk ve ekonomide yeni bir seferberlik başlatmasını olumlu buluyorum. Sanırım AK Parti’nin ilk yıllarındaki heyecanı ve dinamizmini faaliyete geçirmek istediğini düşünüyorum.

Son yıllarda yasadığımız dövize bağlı ekonominin ve yabancı yatırımcının endişe ettiği ve yaşadığı hukuksal sorunlarla ilgili sanırım bir tespit yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız bir işi ele alırsa mutlaka sonunu getirecektir. Tabi ekibinin de aynı anlayışı ve heyecanı hissetmesi gerekir. Umutluyuz. İnşallah iyi olur” dedi.

KALKINMA HIZIMIZ EN AZ YÜZDE 5 ENFLASYONDA ÇİFT HANELİ OLMALI

Sezer sözlerine şu ifadelerle devam etti: “Türkiye’nin 2015 yılına kadar ekonomik anlamda yaşadığı yüzde 5 ve yüzde 7 arasındaki büyümeleri tekrar yaşatmak için ekonomik, demokratik ve adalet alanında seferberlik ilan edildiğini ve  tekrar o günlere dönme konusunda ve 2015 yılından sonra bozulan ekonomik dengelerin düzelmesinde bu seferberliğin etkili olacağını düşünmekteyim.

 Nüfusumuz büyüdü. 83 milyon oldu. Buna paralel genç nüfusumuz da arttı. Ülkemizde yıllık yüzde 2 oranında bir nüfus artışı söz konusu. Ekonomik büyümemizde son yıllarda yüzde 2-3 civarına düştü. Bu rakam daima yüzde 5’in üzerinde olmalıdır. Yüzde 5’in altındaki ekonomik büyüme sıkıntı doğuruyor.

DOĞALGAZ ÇIKANA KADAR ENFLASYON ÇİFT HANELİ OLUR

Benim kişisel görüşüm: Türkiye bu yüzde 5’in üzerindeki büyümeyi enflasyonla birlikte götürmeli. Enflasyonu da hep tek haneye düşüreceğiz diyoruz ya bu gerçekçi olmuyor ve büyük sıkıntı oluyor.

Enflasyon çift haneli yüzde 10-12 gibi olmalı. Ama büyüme yüzde 5 ve üzerinde olmalıdır.

Türkiye olarak ekonomik büyüme istiyorsak bunun da bir bedeli olmalıdır. Daha önceki yıllarda enflasyon oranlarının yüzde 60-70 lere çıktığını da gördük ve yaşadık. Enflasyonu tek rakamlara çekecek olduk mu duruyor duruyor 3-5 yıl sonra tekrar patlıyor. Ekonomik büyüme istiyorsak bunun bedelini de ülke olarak hep birlikte ödeyeceğiz. Ak Partinin 18 yıllık iktidarı döneminin son üç yılında bu sıkıntı kendini gösterdi.

Enflasyon gerçekçi olduktan sonra çok da kötü bir şey değil. Asgari ücretli ve gelir grubu daha düşük toplum kesimlerine tespit ettiğiniz iki hanelİ enflasyon oranında gelir artışı sağlayabilirseniz ekonomik büyüme de sağlıklı olarak ilerleyebilir.

Türkiye Karadeniz’de bulunan 400 milyar metreküp doğalgazın kullanıma başladığı tarihe kadar yüzde 5’in üzerinde büyüme ve çift rakamlı enflasyon ile yola devam edebilir.”