Uşak dahil 74 ilde Mercek-17 operasyonları düzenlendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya aralarında Uşak'ın da olduğu 74 ilde Mercek-17 operasyonları düzenlendiğini duyurdu.
Uşak dahil 74 ilde Mercek-17 operasyonları düzenlendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya göreve geldiği ilk günden bu yana başlamış olduğu operasyonlara tüm hızı ile devam ediyor. Bakan Yerlikaya yapmış olduğu son dakika açıklaması ile aralarında Uşak'ın da yer aldığı 74 ilde Mercek 17 operasyonları düzenlendiğini duyurdu.

74 İLDE MERCEK 17 OPERASYONLARI DÜZENLENDİ!

Bakan Yerlikaya yapmış olduğu açıklamasında "74 ilde Ruhsatsız Silah Taşıyan Şahıslara ve Silah Kaçakçılarına yönelik bayram süresince 4 gündür devam eden “MERCEK-17” operasyonları düzenlendi!

Operasyonlar sonucu:

519 Ruhsatsız Tabanca,

54 Kurusıkıdan Çevrilmiş Tabanca,

6 Uzun Namlulu Tüfek,

128 Ruhsatsız Av Tüfeği olmak üzere toplam:

707 Silah ele geçirildi.

869 Şüpheli hakkında işlem yapıldı. Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Ruhsatsız silah temin edenlerle de silah kaçakçılarıyla da mücadelemiz sizlerin duası ve desteğiyle kararlılıkla devam edecek!

op0erasyon.jpg

İl Jandarma Komutanlıklarımız ve İl Emniyet Müdürlüklerimiz tarafından İstanbul, Adana, Gaziantep, Ankara, İzmir, Samsun, Antalya, Konya, Mersin, Aydın, Bursa, Diyarbakır, Şanlıurfa, Şırnak, Aksaray, Kahramanmaraş, Balıkesir, Kocaeli, Kastamonu, Manisa, Ordu, Tekirdağ, Hatay, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Kayseri, Malatya, Mardin, Muş, Afyonkarahisar, Burdur, Rize, Batman, Çorum, Sakarya, Yalova, Çanakkale, Muğla, Osmaniye, Sivas, Zonguldak, Düzce, Isparta, Van, Ağrı, Bartın, Trabzon, Yozgat, Adıyaman, Ardahan, Denizli, Hakkari, Kars, Kırklareli, Kilis, Nevşehir, Siirt, Sinop, Tokat, Uşak, Amasya, Bilecik, Bitlis, Bolu, Edirne, Iğdır, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya ve Niğde’de düzenlenen “MERCEK-17” operasyonlarında evlerde, iş yerlerinde, halka açık alanlarda ve yol aramalarında ruhsatsız 707silah ele geçirildi.

Operasyonları koordine eden Valilerimizi, Kaymakamlarımızı, operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı ve Kahraman Emniyetimizi tebrik ediyorum.

Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle..." ifadelerine yer verdi.

Son dönemde artan silahlı saldırı olayları sonucunda kaçak silaha karşı operasyonlar arttırılmış, Bakan Yerlikaya bu yönde alınacak olan tedbirlerin arttırılacağını ifade etmişti. Operasyonlarda 707 ruhsatsız silah ele geçirilirken şüpheliler hakkında da idari işlem başlatıldı.