Ulusal Kırmızı Et Konseyi 2024 kurbanlık fiyatlarını açıkladı! Büyükbaş küçükbaş kurban fiyatı

2024 yılı Kurbanlık fiyatları için bir açıklamada Ulusal Kırmızı Et Konseyi tarafından yapıldı. İşte güncel kurbanlık fiyatları...
Ulusal Kırmızı Et Konseyi 2024 kurbanlık fiyatlarını açıkladı! Büyükbaş küçükbaş kurban fiyatı

Kurban Bayramı için artık geri sayıma geçilirken kurbanlık fiyatları vatandaşı şoka uğratmıştı. 2023 yılının ilk kurbanlık fiyatları rekor seviyeden açıklanırken Ulusal Kırmızı Et Konseyi kurban pazarlarında yeteri kadar hayvan bulunduğunu, kurbanlıklarda bir sıkıntı oluşmayacağını belirtti. Kurbanlık fiyatları için ise son rakam açıklandı.

2024 KURBANLIK FİYATLARI! BÜYÜKBAŞ CANLI HAYVAN KG FİYATI NE KADAR?

Kurbanlık fiyatları hakkında açıklama yapan Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hacıince, "Fiyatlar, kilogram başına 150-300 lira arasında değişiyor. Kurbanlık hayvanlara talep oluşumunda vatandaşlarımızın alım gücü ve vekalet kurban fiyatı ile pazardaki kurban fiyatları arasındaki makas etkili olacaktır. Bayram tatilinin uzunluğu da talep oluşumuna etki eden diğer bir faktördür." diyerek kg başına fiyatı 150-300 TL olarak duyurdu.

kurban-fiyati.jpg

Bu sene vakıfların bağışlar için kurbanlık alımlarını tamamladıkları, sahada tüm pazarlarda yeteri kadar hayvan olduğu ve bu sene kurbanlıklarda bir tedarik sorunu yaşanmayacağı ifade edildi. İstanbul dışındaki tüm şehirlerde sevklerin başladığını ifade eden Hacıince İstanbul için ise sevklerin Kurban Bayramı'na 15 gün kala başlayacağını söyledi.