Üflemesem olmaz mı dedi, mahkemelik oldu

Trafik polisine alkol kontrolü yaptırmaktan kaçan  ve "Üflemesem olmaz mı memur bey, yapabileceğim bir şey var mı?" diyerek rüşvet teklif ettiği iddia edilen sürücü mahkemelik oldu.
Üflemesem olmaz mı dedi, mahkemelik oldu

Edinilen bilgiye göre, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri atarfından yapılan kontrollerde durdurulan bir aracın sürücüsü K.K, alkolmetreye üflemek istemedi. İddiaya göre, sürücü K.K, trafik polisi A.Y'ye, "Üflemesem olmaz mı memur bey, yapabileceğim bir şey var mı?" diye sordu. Sürücünün istenen evrakı getirmek için aracına gidip döndüğü sırada elinde bir miktar para gören polis, duruma tepki gösterdi.

Yaşananlar trafik polisinin yakasındaki kamera tarafından da kaydedildi. K.K. hakkında "kamu görevlisine rüşvet teklif etme" suçundan tutanak tutan polis memuru A.Y, savcılığa şikayette bulundu.

2 YILDAN 6 YILA KADAR KADAR HAPİS İSTEMİ

Yaka kamerası görüntülerini inceleyen savcı, şüpheli hakkında kamu davası açılması için iddianame hazırladı. İddianamenin kabul edilmesi üzerine K.K. hakkında Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 

K.K'nin katılmadığı duruşmada, sanığın avukatı, müvekkilinin alkol kullanmadığını iddia etti. Müvekkilinin bugüne kadar hiçbir kazaya karışmadığını savunan avukat, olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını öne sürdü.

Duruşma savcısı ise mütalaasında, rüşvet verme iradesini ortaya koyan yeterli delil bulunmadığı ve atılı suçun şüphede kaldığından sanığın beraatine karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, bir üst mahkemeye itiraz yolu açık olmak üzere sanığın beraatine hükmetti.

Polis memurunun avukatı ise haksız buldukları kararın düzeltilmesi için dosyayı istinaf mahkemesine götüreceklerini söyledi.

İlgili Haberler