Türkiye'nin ilk ve tek jeoparkı! Burası da Manisa'nın Kapadokya'sı Kuladokya

Türkiye'nin doğal peribacaları Kapadokya ziyaretçi rekoru kırmaya devam ederken Kuladokya'nın tanıtımına ağırlık verilmeye başlandı.
Türkiye'nin ilk ve tek jeoparkı! Burası da Manisa'nın Kapadokya'sı Kuladokya

Türkiye'nin doğal ve tarihi zenginlikleri büyülemeye devam ederken Kapadokya bunlar arasında başa çıkanlardan biri olarak dikkat çekiyordu. Manisa'da da bir Kapadokya olduğu ortaya çıktı. Kuladokya adı verilen alan aynı zamanda Türkiye'nin ilk ve tek jeoparkı olması ile de doğa severlerin dikkatini çekmeyi başarıyor.

KULADOKYA ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR!

2012 yılında doğal sit alanı ilan edilen, dünyanın 100. Türkiye’nin ise ilk ve tek jeoparkı unvanına sahip bulunan Kula Peribacalarında insan yüzünü andıran doğal bir oluşum keşfedildi. Usta bir heykeltıraş elinden çıkmış gibi duran doğal oluşumun şekli hayrete düşürdü.

kuladokya.jpg

Salihli Fotoğraf Derneği ve Sille Sanat Sarayı üyesi, Uluslararası Fotoğraf Unvanına sahip, eğitimci ve fotoğrafçı Erdem Arif Yiğit, Kula Peribacalarında insan yüzüne benzeyen gizli yüzü fotoğrafladı. Ulusal ve uluslararası birçok yarışmada derecesi olan fotoğrafçı Erdem Arif Yiğit, fotoğraf çekimi için gittiği Kula peribacalarında, dron çekimi sırasında kaya oluşumları üzerindeki esrarengiz bir yüzü keşfetti.

Kula peribacalarının tanıtım çalışmaları tüm hızı ile devam ederken doğa fotoğrafçıları da bölgenin tanıtımı için ellerinden geleni yapıyor. Manisa ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan park aynı zamanda dünyanın 100. jeoparkı olarak tescil edilmiş durumda.