Türkiye'de DEPREM silsilesi durmuyor! Tüm Akdeniz sallandı Muğla beşik gibi

Türkiye yeni bir sismik hareketlilik kuşağına girerken peş peşe gelen deprem haberlerine bir yenisi daha eklendi. 8 Mart 2024 son depremler AFAD Kandilli son dakika deprem Muğla'da az önce deprem mi oldu?
Türkiye'de DEPREM silsilesi durmuyor! Tüm Akdeniz sallandı Muğla beşik gibi

Türkiye'de DEPREM silsilesi durmuyor! Tüm Akdeniz sallandı Muğla beşik gibi - Türkiye peş peşe yeni depremlerle sarsılmaya devam ederken ortaya çıkan sismik hareketlilik deprem riski yüksek illerde yaşayan vatandaşları da tedirgin ediyor.

6 Şubat depremleri ile Cumhuriyet tarihinin en büyük deprem felaketini yaşayan ve 50 binden fazla canını yitiren Türkiye, 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki dev depremin ortaya çıkardığı fay hareketliliği ile sarsılmayı sürdürüyor. Peş peşe yaşanan depremler korkuyu arttırırken AFAD ve Kandilli bugün yaşanan depremi son dakika duyurdu. Muğla beşik gibi sallanmaya devam ediyor...

8 MART 2024 CUMA SON DEPREMLER LİSTESİ! BUGÜN AZ ÖNCE MUĞLA'DA NEREDE DEPREM OLDU, DEPREM Mİ OLDU?

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü, Deprem Dairesi Başkanlığı AFAD tarafından yapılan son dakika açıklaması ile merkez üssü Marmaris Muğla olan yeni bir deprem yaşandığı açıklandı. Saat 07:27'de yaşanan depremin şiddeti ise AFAD tarafından 4.4 olarak açıklandı.

afad-deyremler.jpg

AFAD tarafından açıklanan son depremler ile Türkiye'nin beşik gibi sallanmaya devam ettiği görülürken son 24 saat içerisinde Muğla'da yaşanan peş peşe depremler ise vatandaşların endişe yaşamasına neden oldu.

kandilli-derperim.jpg

KANDİLLİ SON DAKİKA DEPREM AÇIKLAMASI! MUĞLA DEPREMİNİN ŞİDDETİ KAÇ?

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin şiddetini 4.6 olarak duyurdu.

Her iki kurumun da yapmış olduğu deprem duyurusunun altına yapılan yorumlarda vatandaşların depremi daha şiddetli hissettikleri, deprem nedeniyle uykularından uyandıklarını dile getirdikleri görüldü. Depremin derinliğinin düşük olması ve karaya yakın meydana gelmesi nedeniyle daha şiddetli hissedilmiş olabileceği ifade edildi.