Türkiye'nin en zengini İbrahim Erdemoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Forbes tarafından 2023 milyarderler listesi yayımlandı. Yayımlanan liste ile Türkiye'nin en zenginleri ve servetleri de belli olurken listede zirvede yer alan Türkiye'nin en zengini İbrahim Erdemoğlu'nun kim olduğu ve ne iş yaptığı merak edildi.
Türkiye'nin en zengini İbrahim Erdemoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Türkiye'nin en zengini İbrahim Erdemoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor? - Küresel finans kulislerinin takibinde yer alan Forbes milyarderler listesi yayımlandı. Dünyanın en zengin milyarderleri listesinde yer alan isimlerin arasına 2023  yılında Türkiye'den 26 kişi girmeyi başardı. Forbes listesine giren en zengin Türk listesi merak konusu olurken Forbes dolar milyarderleri listesi de paylaşıldı. Forbes listesine göre Türk milyarderlerin toplam serveti yaklaşık 57,8 milyar dolar olarak hesaplanırken Türkiye'nin en zengini İbrahim Erdemoğlu ile ilgili çeşitli sorular gündeme geldi.

Türkiye'nin en zengini olarak kayıtlara geçen İbrahim Erdemoğlu hakkında vatandaşlar, 'İbrahim Erdemoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor?'' sorularına yanıt aramaya başladı. İbrahim Erdemoğlu, Forbes'un 2023 yılında yayımladığı milyarderler listesinde Türkiye'nin en zengini olarak zirvede yer alırken 5.3 milyar dolarlık servetiyle listeye girdi. Erdemoğlu hakkında merak edilenler araştırma konusu olurken detayları haberimizde ekledik.

TÜRKİYE'NİN EN ZENGİNİ İBRAHİM ERDEMOĞLU KİMDİR? 

Evli ve üç çocuk babası olan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, üniversite yıllarında halı ticaretine başladı. Üniversite öğrenimi Karadeniz Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nde tamamlayan Erdemoğlu,1962 yılında Besni’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Gaziantep’te bitirdi ve iş hayatına 1983 yılında başladı.

1998 yılında, parça halı sektöründe dünya lideri olan Merinos Halı’yı kurdu. Parça halı ve iplik üretimindeki başarısının ardından 2005 yılında duvardan duvara halı markası olan Dinarsu’yu Akkök Grup’tan devraldı. 2015 yılında polyester elyaf, filament, polyester bazlı polimerler konusunda dünyanın önde gelen üreticilerinden olan Sasa Polyester A.Ş. şirketinin hisselerinin yüzde 51’ini Sabancı Holding’den satın aldı. Zorunlu pay alım teklifi sonrası Ağustos 2015 tarihi itibariyle Erdemoğlu Holding’in Sasa Polyester A.Ş’deki hisse oranı yüzde 84,80’e ulaştı. Servetinin 5.3 milyar dolar olduğu kaydedilen iş insanının faaliyetleri de devam ediyor.

İlgili Haberler