Türkiye güne depremlerle başladı! Bodrum ve İzmir'de peş peşe deprem

25 Şubat 2024 Pazar günü peş peşe gelen depremlerle başladı. İzmir ve Bodrum'da son dakika depremler yaşanırken AFAD ve Kandilli son depremler listesi duyuruldu.
Türkiye güne depremlerle başladı! Bodrum ve İzmir'de peş peşe deprem

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremi ile Türkiye tarihte örneği olmayan bir deprem felaketi yaşamış, aynı gün içerisinde 7.7 ve 7.6 şiddetinde medyana gelen iki büyük deprem 11 ilde yıkıma neden olmuştu. Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş olmak üzere Adıyaman, Malatya, Gaziantep ve Hatay'da adeta yerle bir olmuş ve 11 ilimizde depreme bağlı olarak 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmişti.

Yaşanan büyük depremin ortaya çıkardığı enerji bölgede yeni bir deprem fırtınası yaratırken komşu fay hatlarını da tetiklemişti. Türkiye'de büyük bir deprem fırtınası yaşanırken peş peşe yaşanan depremler insanları da tedirgin ederken AFAD ve Kandilli Rasathanesi yeni yaşanan depremleri açıkladı. İşte 25 Şubat 2024 tarihli son depremler listesi...

25 ŞUBAT 2024 PAZAR SON DEPREMLER LİSTESİ! İZMİR'DE DEPREM Mİ OLDU, SON DAKİKA NEREDE OLDU?

Ege Denizi'nde İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Ege Denizi'nde Karaburun ilçesi açıklarında saat 01.59 sıralarında 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Karaburun’a 73.48 kilometre mesafede gerçekleşen depremin derinliği 7.44 kilometre olarak ölçüldü. Karaburun ve çevre ilçelerden de hissedilen depremde, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durumun meydana gelmediği öğrenildi.

karaburun.jpg

MUĞLA BODRUM SON DAKİKA! BODRUM'DA DEPREM Mİ OLDU?

Merkez üssü Muğla’nın Bodrum ilçesi Mazı Mahallesinde saat 00.59’da 3.0 şiddetinde deprem oldu. AFAD tarafından yapılan açıklamada, Ege Denizi, Gökova Körfezi Bodrum’da saat 00.59’da yerin 6.86 kilometre derinliğinde 3.0 şiddetinde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı.

Yaşanan depremler büyük panik yaşanmasına neden olurken gelen ilk bilgilere göre depremler nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Yaşanan sarsıntı kısa süreli panik yaşanmasına neden olurken sosyal medyada da yapılan paylaşımlarda depremin İzmir'de çok şiddetli bir şekilde hissedildiği ve uykudan uyandırdığı yorumlarına yer verildi.