Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı İŞKUR kura sonucu sorgulama ekranı!

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı İŞKUR 2024 merak ediliyor. Sağlık Bakanlığı işçi alımı nihai aday listesi belli oldu mu? 8 bin işçi alımı kura çekimi ne zaman ve nasıl yapılacak? Sağlık Bakanlığı işçi alımı sonuç sorgulama ekranı nerede?
Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı İŞKUR kura sonucu sorgulama ekranı!

Sağlık Bakanlığı tarafından 8 bin işçi alımı için süreç devam ediliyor. İŞKUR üzerinden yapılacak olan alımlar ile Sağlık Bakanlığı’nda 8 bin yeni işçi alımı gerçekleştirilecek. Bu alımlara ilişkin tüm süreçler merak ediliyor. İŞKUR başvuruları alırken kura çekimi ve kura sonuçları ile beraber nihai aday listesi sürekli olarak ve yoğun bir şekilde sorgulanıyor.

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı yapacak. Çeşitli kadrolardan yapılacak alımlar için kura çekimi 3-4 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Sağlık Bakanlığı İŞKUR işçi alımı kura çekimi Ankara'da noter huzurunda sabah 09:00’da başlayacak ve saat 18:00’de sona erecek.

NİHAİ ADAY LİSTESİ SORGULAMA!

Nihai listeler, adaylar tarafından İŞKUR internet sayfası aracılığıyla görüntülenebilecek.

Adaylar İŞKUR bilgileri ile bireysel giriş yaptıktan sonra “İş Başvurularım” alanında yer alan “Nihai Aday Listeleri” bağlantısındaki listeden detaylara ulaşabilecek.

FAHRETTİN KOCA AÇIKLAMA YAPTI!

Sağlık atamaları ile ilgili konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Sağlık Bakanlığı’na 27 bin personel alımıyla ilgili ÖSYM yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Sözleşmeli pozisyonlara 27 bin çalışma arkadaşımızın herhangi bir mülakat süreci olmadan atamaları yapıldı. Yeni çalışma arkadaşlarımız en kısa sürede atama süreçleri tamamlanarak görevlerine başlayacak ve bize güç verecekler” dedi. Öte yandan Bakan Koca, İŞKUR üzerinden, noter huzurunda mülakatsız 8 bin işçi alımının da yapılacağını açıkladı.

KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sağlık Bakanlığı'nda daha önce yapılan işçi alımı sürecinde kura çekimi sonuçları, kura tarihinin akşam saatlerinde açıklanmıştı. 8 bin işçi alımı kura çekimi sonuçlarının da 3-4 Nisan'da açıklanması bekleniyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI 8 BİN İŞÇİ ALIMI KURA SONUCU SORGULAMA

Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları, asil ve yedek aday listesi Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet adresinde ilan edilecek. Ayrıca yazılı tebligat yapılmayacak. İsimlerinin listede olduğunu gören şanslı kişiler gerekli işlemleri yaptıktan sonra işe başlatılacaklar.

Sağlık Bakanlığı’nın işçi alımlarını çok sayıda vatandaş takip ediyor. Sürecin aşama aşama ne şekilde yapılacağı araştırılıyor. Sağlık Bakanlığı ile İŞKUR buna dair zaman zaman açıklamalar yaparak vatandaşları bilgilendiriyor.