O ilimizde sıcaklık 52 dereceyi buldu
Aktarılan son habere göre ülkemizde rekor sıcaklık değerlerinin görüldüğü illerin başında Şanlıurfa geliyor. Şanlıurfa’da bugün dereceler 52’yi gösterdi. Vatandaşlar sıcaktan çok fazla etkilenmemek için çeşme başlarına giderken gölgelik alanlardan da çok fazla ayrılmıyor.
SICAKLIKLAR 52 DERECEYİ BULDU
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bu dönemlerde Şanlıurfa’dan ilginç görüntüler gelmeye devam ediyor. Vatandaşlar çıkan sıcaklık değerlerine inanamazken, serinlemenin yollarını da farklı şekilde arıyor.
SÜS HAVUZUNA GİRİYORLAR
Sıcaklık karşısında pek çok kişi uyumayı tercih etse de pek çok kişi süs havuzlarında serinlemeye çalışıyor. Çocukların ise çeşme başlarında serinlemeye çalıştığı görülüyor.
METEOROLOJİ SICAKLIKLAR İÇİN UYARDI
Meteoroloji’nin bugüne ilişkin yaptığı son değerlendirmesinde, “Ülkemizin batı, kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Van’ın doğu ilçeleri, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Uşak, Denizli ve Burdur çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor” denildiği görülüyor. Öte yandan sıcaklıklar için de açıklama yapan MGM, “Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor” ifadesini kullanarak vatandaşları uyardı.
Uzmanlar, sıcak hava dalgasına karşı vatandaşların kendini koruması gerektiğini ifade ederken, yerli ve yabancı turistlerin sıcak altında Balıklıgöl’ü ziyaret ettiği görülüyor.