Nevşehir’de Gezilecek En Güzel Yerler

Tarihi ve doğal güzelliklerle dolu olan Nevşehir bölgenin en fazla turist ağırlayan konumlarından biri olma özelliği taşıyor.
Nevşehir’de Gezilecek En Güzel Yerler

Şehri en baştan sona keşfetmek için belirli bir zamanı bu şehre ayırmanız gerekir. Nevşehir’e yolu düşenlerin mutlaka uğraması gereken yerler ise şu şekilde sıralanıyor:

Göreme Açık Hava Müzesi

Geçmişte din adamlarının en fazla ikamet ettiği yerlerden biri olan bu müzenin tarihi 4. Yüzyıla kadar dayanıyor. 1985 yılında UNESCO Dünya mirası listesine alınan bu müzenin mimari yapısı görenleri büyülüyor. Nevşehir’de görülmesi gereken yerler arasında bulunan açık hava müzesini görmeden ziyareti sonlandırmak kötü bir fikir olabilir.

Üç Güzeller

Nevşehir’in sembollerinden biri olan üç güzeller bölgenin ünlü konumlarından biri. Kolay bir yerde olduğundan dolayı buraya ulaşım oldukça rahat bir şekilde gerçekleştirilebilir. Fotoğraf çekmek içinde uygun yerlerden biri olacak üç güzeller yılda iki milyonun turistin uğradığı bölgelerden biri olarak biliniyor.

Ihlara Vadisi

Kapadokya’nın göz kamaştırıcı konumlarından biri olan vadi Nevşehir’in en fazla ziyaret edilen yerlerinden biridir. Ihlara gezisi için vadiye inen merdivenler bulunurken, yüzlerce basamak indikten sonra suların aktığı yemyeşil bir doğa sizi karşılamış olacaktır. Burada ailenizle birlikte oldukça hoş bir zaman geçirebilirsiniz.

Yeraltı Şehirleri

Nevşehir’in en ilgi çekici bölgelerinden biri olan yeraltı şehirleri 8 katlı olup 1967 yılında turizme açılan yerlerden biridir. Bu şehrin tarihinin Milattan önce 4 bine dayandığı bilinir. Nevşehir’e 20 km uzaklıkta bulunan yeraltı şehirlerini görmeden Nevşehir gezinizi sonlandırmamanızı tavsiye ederiz.

Hacı Bektaşi Veli Türbesi

Bektaşi felsefesini merkez olarak kabul edilen bu türbe oldukça ilgi çekici bir yer olduğundan dolayı her yıl binlerce turistin ilgi odağındadır. Üç farklı avlusu bulunan türbede ilk türbede üçler çeşmesi bulunurken, ikinci avlusunda ise dergah avlusu yer alıyor. Bu avlunun içinde mihman evi, aslanlı çeşme, baba köşkü gibi oldukça ilgi çekici farklı bölümler bulunur. Üçüncü avluda ise Pir Evi, Atatürk köşesi yer almakta olup Nevşehir’e uğrayanların mutlaka görmesi gereken yerlerden biri olma özelliği taşır.