Manisa'da ihtiyaç sahibi kadınlar iş sahibi oldular!

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde açılan Saç Bakımı ve Kuaförlük kursunu tamamlayanlar iş sahibi oldular.
Manisa'da ihtiyaç sahibi kadınlar iş sahibi oldular!

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde Sosyal Destek Merkezi'nde (SODAM) Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile açılan Saç Bakımı ve Kuaförlük kursunu aşarı ile tamamlayan kursiyerler iş sahibi oldular. On kursiyer bu yolla kendi iş yerini açma fırsatı buldu.

İhtiyaç sahibi kadınlar bu kurs ile beraber hayallerine kavuşma imkanı elde ediyorlar. Bu kapsamda 756 saatlik kurslarını tamamlayan kadınlar girdikleri sınav sonrasında ustalık ve usta öğreticilik belgesi alabiliyorlar. Bu da hayallerini gerçekleştirme konusunda kendilerine önemli bir kapıyı aralıyor.

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde Sosyal Destek Merkezi'nde (SODAM) Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde açılan Saç Bakımı ve Kuaförlük kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerin iş yeri açılışı törenle gerçekleştirildi. Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, toplamda onuncu kursiyerin işyerini açtığını vurgulayarak bunun örnek bir uygulama olduğunu vurguladı.

Şehzadeler ilçesindeki Nişancıpaşa Mahallesinde gerçekleştirilen iş yeri açılışına Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gencay, Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İlyas Kayaokay, Şehzadeler İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Esin Ağırkaya ile kurs eğitmeni Nurten Aymergen ile kursiyerler ve aileleri ile davetliler katıldı.

Saç bakım ve kuaförlük kursu eğitmeni Nurten Aymergen, 756 saatlik kursları başarıyla tamamlayarak girdiği sınav sonrasında ustalık ve usta öğreticilik belgelerini almaya hak kazandığını söyledi.

“Hayalimi gerçekleştirdim”

Ustalık belgesini alarak işyerini açan kursiyer Dilek Katar ise çok mutlu olduğunu belirterek “Yaklaşık 1,5 yıldır kursa devam ediyordum. İş yeri açmayı en başta planlamamıştım, ama öğretmenimizin de destek ve telkinleriyle cesaretlenerek iş yeri açmaya karar verdim. Hayalimi de gerçekleştirdim, artık bende aile bütçesinde katkı sağlayacağımdan dolayı mutluyum” diye konuştu.

20 yılı aşkın süredir eğitmenlik yaptığını ve 5 bin üzerinde kursiyer yetiştirdiğini vurgulayan Aymergen, ”Kursiyerlerimden 10 tanesi kendi iş yerini açarak meslek sahibi oldu. İş yeri açamayan kursiyerlerimiz de çeşitli güzellik merkezleri ve kuaför salonlarında çalışmaya başladılar. Kursiyerimle gurur duyuyorum. Hiçbir ücret ödenmeyen SODAM kurslarımıza kadınlarımızı davet ediyorum” dedi.