Manisa'da 2 ton su 1 TL oldu!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’in başkanlığında Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğünün Olağanüstü Genel Kurulu’nda vatandaşları sevindirecek kararlar alındı.
Manisa'da 2 ton su 1 TL oldu!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek göreve oldukça hızlı başladı. Bugün yapılan Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğünün Olağanüstü Genel Kurulu’nda su fiyatlarına indirim yapılmasına dair kararlar alındı.

Manisa’da vatandaşlar alınan karar ile beraber ilk 2 tonluk su kullanımına sadece 1 TL ödeyecekler. Sonrasında ise kademe kademe çeşitli indirimlerin uygulanmasına dair kararlar alındı. Ayrıca kartlı sayaç zorunluluğu da kaldırıldı.

SU FATURALARINA İNDİRİM!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’in başkanlığında Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğünün Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleştirildi. MASKİ’nin Olağanüstü Genel Kurulunda görüşülen ilk 2 ton su 1 lira ve diğer kademelerde suya yüzde 30 indirim ile kartlı sayaç zorunluluğunun kaldırılması Meclis’ten oybirliği ile geçti.

MASKİ Genel Müdürlüğünün Olağanüstü Genel Kurulu Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’in başkanlığında gerçekleştirildi. Kurulda, 2024 yılı Ücret Tarifesi ve Detayları ile EKS ve Mekanik Sayaç kullanım kuralları maddesi görüşüldü. Olağanüstü Genel Kurul öncesinde açıklamalarda bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, seçim sürecinde verdiği sözleri yerine getiriyor olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Başkan Zeyrek'in konuşmasının ardından 2024 yılı Ücret Tarifesi ve Detayları ile EKS ve Mekanik Sayaç kullanım kurallarını içeren gündem maddesi oylamaya sunuldu. Oy birliğiyle gündem maddesi Hukuk ve Tarifeler ile Plan ve Bütçe komisyonuna sevk edildi. İlgili gündem maddesinin komisyonda görüşülmesi için genel kurula kısa bir ara verildi. MASKİ Olağanüstü Genel Kurulu İkinci Oturumunda Hukuk ve Tarifeler ile Plan ve Bütçe komisyonuna sevk edilen gündem maddesi oybirliği ile Meclis’ten geçti.

Manisa’da vatandaşlar artık su kullanımlarında daha düşük fiyatlar ödeyecekler. Su faturalarında yaklaşık yüzde 30 oranında indirimler olacak. Yeni fiyatlar ise 1 Mayıs tarihinden itibaren geçerli olacak.