Manisa Turgutlu'da zabıta denetime çıktı!

Manisa’da Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri vatandaşların en çok şikayet ettiği konulardan olan kaldırım ve yol işgali hakkında denetim yaptılar.
Manisa Turgutlu'da zabıta denetime çıktı!

Manisa’da Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kent genelinde kaldırım, yol işgali ve seyyar satıcılarına yönelik denetimler gerçekleştirdi. Kurallara uymayan esnaflar hakkında işlem yapılırken kurallara aykırı şekilde tezgah açarak satış yapan seyyar satıcılar da denetlendi.

Zabıta ekipleri esnaflara önce sözlü uyarıda bulundular. Bu uyarıları dikkate alan esnaflar hakkında herhangi bir işlem yapılmadı. Ancak uyarıya rağmen kurallara aykırı hareket edenler ise zabıta denetimine takıldılar.

ZABITA DENETİME ÇIKTI!

Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşların güvenliğinin korunması adına denetimlerine ara vermeden devam ediyor. Yürütülen çalışmalar kapsamında Turgutlu genelinde kaldırım, yol işgali ve seyyar satıcılara yönelik denetimler gerçekleştirildi. İş yeri sahiplerine ilk olarak sözlü uyarılarda bulunan zabıta ekipleri, 40 cm’den fazla işgal kurallarına uymayan kişi ve iş yeri sahipleri hakkında gerekli işlemlerini yaptı. Zabıta ekipleri kurallara aykırı bir şekilde tezgah açıp satış yapan seyyar satıcılar ile kaldırım ve yol işgali yapan esnafa yönelik denetimlerine devam edecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Kızıl, “Vatandaşlarımızın ortak kullanımı olan yol ve kaldırımların iş yerleri tarafından işgal edilmesinin önüne geçmek için denetimlerimizi sürdürüyoruz. Ayrıca kanun ve mevzuata aykırı şekilde tezgah açarak haksız kazanç elde eden seyyar satıcılara yönelik de denetimlerimiz devam edecek. Tüm çalışma arkadaşlarıma özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, işlerinde kolaylıklar diliyorum” dedi.

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde vatandaşların ve esnafların güven içerisinde alışveriş yapabilmeleri için denetimler devam edecek. Buna dair yapılan uygulama vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.