İzmir'de suya yüzde 25 indirim önergesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yeni dönemin ilk belediye meclisi toplantısı bugün yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay yönetiminde yapılan ilk toplantıdan suya indirim kararı çıktı.
İzmir'de suya yüzde 25 indirim önergesi!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi bugün İzmir BŞB Başkanı Cemil Tugay’ın yönetiminde toplandı. Toplantıda ilk önce başkanvekilleri belirlendi. Ardından ise komisyonlarda görev alacak üyeler belirlenerek çalışmalar başlatıldı.

İlk toplantıdan sürpriz su indirimi hamle geldi. Suya yüzde 25 indirim yapılması için önerge sunuldu ve bu önerge ilgili komisyona gönderildi. Komisyonda görüşüldükten sonra alınacak karara göre teklif yeniden meclisin önüne gelecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni dönem ilk meclis toplantısında, 0.4 metreküplük su ve atık su bedellerinde yüzde 25 indirim yapılması önergesi, değerlendirilmek üzere Plan ve Bütçe komisyonu ile Esnaf Komisyonuna sevk edildi.

SUYA YÜZDE 25 İNDİRİM

İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni dönem ilk meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay başkanlığında düzenlendi. Toplantıda, 1 Haziran’dan itibaren geçerli olmak üzere tüm abonelere 0.4 metreküplük su ve atık su bedellerinde yüzde 25 indirim yapılması önergesi sunuldu. Önerge değerlendirilmek üzere Plan ve Bütçe komisyonu ile Esnaf Komisyonuna sevk edildi. Komisyondan gelecek karara göre suda indirime gidilip gidilmemesi kararlaştırılacak.

BAŞKANVEKİLLERİ BELLİ OLDU!

Konuşmaların ardından Meclis 1. ve 2. Başkanvekili oylamasana geçildi. Gizli oylama ile yapılan seçimde İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi 1. Başkanvekili Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Altan İnanç olurken, Meclis 2. Başkanvekili ise yine CHP’den Mehmet Atilla Baysak oldu. Meclis Başkanvekillerinin belirlenmesinin ardından gündemde bulunan Çevre ve Sağlık Komisyonu üye, İmar ve Bayındırlık Komisyonu üye, Plan ve Bütçe Komisyonu üye, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üye, Ulaşım Komisyonu üye, Hukuk Komisyonu üye, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu üye, Turizm ve Fuarcılık Komisyonu üye, Tarım Orman ve Hayvancılık Komisyon üye, Kent Konseyi Komisyon üye, Engelsiz İzmir Komisyonu üye, Sokak Hayvanlarını Koruma Komisyonu üye, Deprem ve Afet Komisyon üye, Esnaf, Meslek, Odaları ve Tüketici Koruma Komisyon üye, Sosyal Politikalar Komisyon üye, Kentsel Dönüşüm ve Konut Politikaları Komisyonu üye, Kooperatifler ve Pazar Yerleri Komisyonu üye, Deniz, Kıyı Alanları ve Limanlar Komisyonu üye, Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliği Komisyonu üye, Çocuk Hakları ve Çocuk Dostu Kent Komisyonu üye, Gençlik Üniversiteler ve İstihdam Geliştirme Komisyonu üye, Organize Sanayi Bölgeleri Komisyonu üye, İleri Yaş Çalışmaları Komisyonu üye seçimleri gerçekleştirildi. Üyelerin seçilmesinden sonra gündemde bulunan diğer maddeler meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Gündem maddelerinin oylandı ve yeni dönemin ilk oturumu sonlandırıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yeni dönem ilk toplantısının en önemli gelişmesi su için yapılması planlanan yüzde 25 indirim oldu. Komisyona sevk edilen önerge bu komisyonda görüşülecek ve bir karara varılacak. Komisyonda alınan karar yeniden belediye meclisine gelecek ve oylanarak kabul edilip uygulamaya sokulacak.