Hatay Merkezli 7 ilde Mahzen-47 operasyonu 51 gözaltı

İçişleri Bakanlığı operasyonlarına tüm hızı ile devam ederken Hatay Merkezli 7 ilde Mahzen-47 operasyonu düzenlendiği duyuruldu.
Hatay Merkezli 7 ilde Mahzen-47 operasyonu 51 gözaltı

Ankara'da yürütülen Emniyet Müdürlüğü soruşturması tüm Türkiye tarafından yakından takip edilen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bir başka operasyon hakkında bilgilendirmede bulundu. Resmi sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir paylaşım yapan Bakan Yerlikaya, Hatay merkezli 7 ilde düzenlenen Mahzen-47 operasyonu hakkında bilgilendirmede bulundu.

MAHZEN-47 OPERASYONU HANGİ İLLERDE DÜZENLENDİ?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; Hatay İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu; Hatay merkezli Ankara, Antalya, Mersin, Nevşehir, Sivas ve Şanlıurfa’da “Mahzen-47” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, rüşvet, kişisel verilerin hukuka aykırı kullanılması, görevi kötüye kullanma ve vergi usul kanununa muhalefet suçlarını işleyen organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; medikal firmalar üzerinden genellikle yaşlı veya küçük yaştaki vatandaşların kimliklerini kullanarak usulsüz rapor çıkardıkları, hakkında rapor çıkarılan şahıslara boş kağıtlar imzalatarak bu kağıtları sahte reçete düzenlemekte kullandıkları, reçete düzenlemekte kullanılan boş kağıtların bitmesi durumunda ise hasta veya hasta yakınlarının imzalarını taklit ederek sahte reçete düzenledikleri ve usulsüz düzenlenen reçetelere ait faturaları ve hak sahipleri adına noterde düzenlenmiş sahte vekaletnameleri kullanıp, PTT şubelerinden tahsil ederek haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.

ali-yerlikaya-hatay.jpg

Operasyonlar kapsamında suç örgütünün kurucusu olduğu iddia edilen İ.A. ve H.M.'nin de aralarında olduğu 51 şüpheli güvenlik ekipleri tarafından kıskıvrak ele geçirildi. Kamunun yaklaşık 1 milyar liralık zarara uğramasına neden olduğu tespit edilen örgüt hakkında soruşturma kapsamı genişletildi.