Gediz'de çobanların hayvan otlatma kavgası, 1 kişi öldü

Gediz'de hayvan otlatma meselesi yüzünden çıkan küçük çaplı bir tartışma bir anda büyüdü. Hayvan otlama sebebiyle çıkan tartışmada silahla vurulan çoban sağlık ekiplerinin bütün müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti.
Gediz'de çobanların hayvan otlatma kavgası,  1 kişi öldü

Alınan bilgiye göre,  Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Yunuslar köyünde yaşayan ve çobanlık yaptığı öğrenilen Yusuf Y. (62) ile genç çoban Kerim Yılmaz (32) arasında Akkaya köyü yakınında hayvan otlatma meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın ilk başta küçük çaplı olduğu ve karşılıklı laflaşmadan sonra tartışmanın şiddetlendiği bilgisi geldi. Ülkemizde bu tür oldukça küçük olaylar yüzünden kayatını kaybedenlerin sayısı bir hayli yüksektir. 

62 YAŞINDAKİ ÇOBAN SİLAHINI ÇIKARARAK ATEŞ ETTİ

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine belindeki silahı ortaya çıkaran Yusuf Y, silahıyla Kerim Yılmaz'a ateş etti. Sadece 32 yaşında olan Kerim Yılmaz, olay yerinde yaşamını yitirdi. Olayın ardından kaçan 62 yaşındaki Yusuf Y, jandarma ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Hayvanlarını otlatmak için başkasının arazini kullanıp kullanmadığını yada tartışmanın neden çıktığı bilinmiyor. Kerim Yılmaz'ın cesedi ise cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Gediz Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

İlgili Haberler