El Nina sıcağı Türkiye’de o ürünü vurdu! Herkes stokluyor hafta yüzde 100 zam yapılacak
Türkiye yağışlı ve serin geçen bir mayıs ayının ardından kavurucu haziran ayına giriş yaptı. Pek çok kişi için haziran ayı tatil anlamına gelse de Adana’da durum çok da öyle değil. Aktarılan son habere göre Türkiye genelinde etkili olan sıcak havalar Adana’daki karpuzu kelimenin tam manasıyla yaktı!
TÜKETİCİNİN DE CEBİ YANACAK
Üreticiler tonlarda karpuzun tarlada yandığını ifade ederken, bu durumun önümüzdeki hafta tüketicilerin cebine olumsuz olarak yansıyacağı ifade ediliyor. Şu an için pek çok yerde karpuzun kilosu 10 – 20 TL arasında satılırken, bu durum sebebi ile fiyatlar 30 – 40 TL’yi bulabilir.
FİYATLARIN ÇIKMASI BEKLENİYOR
Konuya ilişkin aktarılan haberin detaylarına göre İstanbul’daki pek çok Pazar tezgahında Adana karpuzlarının yanık olduğu ifade ediliyor. Pazar fiyatlarında bu durum yavaş yavaş kendini hissettirmeye başladı. Karpuz fiyatlarının önümüzdeki günlerde kademeli olarak artış gösterebileceği tahmin ediliyor.
ADANALI ÇİFTÇİLER İSYAN ETTİ
Kavurucu sıcaklarda vatandaşların serinlemek için uygun yollu alternatiflerin başında şüphesiz ki karpuzlar geliyor. Adana’da sıcağın etkisi ile tonlarca karpuz yanarken, bu durumun tüketicinin cebine zam olarak yansıyacağı ifade ediliyor. Hasat vakti tarladaki karpuzlar, ani sıcaklık sebebi ile yandı. Bu duruma Adana’daki çiftler resmen isyan etti.
Show Ana Haber’in aktardığı haberin detaylarına göre bu yıl Adana karpuzlarının çok satışta olmayacağını ancak alternatif olarak Tekirdağ karpuzlarının pazarlardaki yerini alabileceği ifade edildi.
Öte yandan sıcak hava dalgasının hafta sonu gelmesi beklenen yağışlarla birlikte bir miktar düşmesi ve sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Adana'da yanan karpuzların etkisinin tüketiciye önümüzdeki haftadan itibaren hissettirileceği tahmin ediliyor.