Dünyanın en zeki ülkeleri açıklandı! Bakın Türkiye kaçıncı sırada

Dünyanın en zeki ülkeleri hesaplanan IQ seviyelerine göre listelendi. Bakın Türkiye kaçıncı sırada yer alıyor?
Dünyanın en zeki ülkeleri açıklandı! Bakın Türkiye kaçıncı sırada

World Population Review tarafından yapılan araştırmalar sonucunda dünyanın en zeki ülkeleri açıklandı. Yapılan bu araştırmalar sonucunda dünya ülkeleri zeki olma özelliklerine göre sıralandı. Bu sıralamada Türkiye'nin bulunduğu yer ise dikkat çekti. Bakın Türkiye dünyanın en zeki ülkeleri sıralamasında kaçıncı sırada?

Yapılan bu araştırmada ayrıca ülkelerin IQ seviyelerine göre sıralama yapılmıştır. IQ seviyesi zeka katsayısı veya zeka seviyesi zekayı ölçmek için birkaç farklı standartlaştırılmış testlerden çıkarılan değerlerdir. Bu değerlere göre ise dünyanın en zeki ülkeleri sıralaması yapılmıştır. 

DÜNYANIN EN ZEKİ ÜLKELERİ 

Dünyanın en zeki ülkeleri sıralamasına toplamda 100 ülke girmiştir. Bu ülkeler arasında en zeki olan ülke Singapur'dur. Yapılan bu araştırmaya göre o ülkede bulunan insanların IQ seviyelerinin ortalamaları alınmıştır. Türkiye ise 100 ülke arasında 48. sırada yer alarak IQ seviyesi ise 89 olduğu öğrenilmiştir. İşte dünyanın en zeki ülkelerinde ilk 10 ülke..

1. Singapur 108 IQ

2. Hong Kong 108 IQ

3. Tayvan 106 IQ

4. Güney Kore 106 IQ

5. Japonya 105 IQ

6. Çin

7. İsviçre

8. Hollanda

9. Kuzey Kore

10. Makao

Dünyanın en zeki ülkeleri arasında ilk 10 yukarıdaki gibidir. Türkiyenin sıralaması ise 100 ülke arasınnda 48. sıradır. Ayrıca Türkiye'nin IQ seviyesinin ise 89 olduğu da yapılan araştırmalar sonucunda açıklanmıştır. 

İlgili Haberler