Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Adalet Bakanlığı'nda üst düzey atama kararları!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adalet Bakanlığı’nda yaptığı üst düzey görevden alma ve atamam kararları yayımlandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Adalet Bakanlığı'nda üst düzey atama kararları!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan atama kararları yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Adalet Bakanlığı bünyesinde üst düzey atamalar yaptı. Önemli birimlere atamalar gerçekleştirilirken kararlarda görevden almalar da yer aldı. Atama kararlarının Resmi Gazete’de yayımlanması ile beraber yürürlüğe girdiği bildirildi.

ÜST DÜZEY ATAMALAR YAPILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile Adalet Bakanlığı’nda şu atamalar yapıldı:

Teftiş Kurulu Başkanı: Cihan Yıldız
Ceza İşleri Genel Müdürü: Mehmet Yılmaz
Hukuk İşleri Genel Müdürü: Hakan Öztatar
Mevzuat Genel Müdürü: Mehmet Ökmen
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü: Enis Yavuz Yıldırım
Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürü: Günay Albayrak
Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü: Ömer Serdar Atabey
Personel Genel Müdürü: Turan Kuloğlu
Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü: Serdar Ateş
Bilgi İşlem Genel Müdürü: Servet Gül
Strateji Geliştirme başkanı: Tahir Hırslı

atama.jpg

İKİ GÖREVDEN ALMA VE İKİ ATAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atama kararı ile beraber Adalet Bakanlığı’nda üst kademe kamu yöneticileri için görevden alma ve yerlerine yeni atamalar da yapıldı. Buna göre İnsan Hakları Dairesi Başkanı Hacı Ali Açıkgül görevinden alındı ve yerine Abdullah Aydın atandı. Aynı şekilde İcra İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Arapoğlu görevden alınarak yerine Hasan Özçelik’in ataması yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan atama kararları ile beraber Adalet Bakanlığı’nın üst düzey yöneticilerinde köklü değişiklikler yapıldı. Bakanlık idaresi artık yeni atanan kişilerce yürütülecek. Yeni atanan isimler bugünden itibaren yeni görevlerinde çalışmaya başlayabilecekler. Gerçekleşen atama kararları ile beraber Adalet Bakanlığı’nın iç işleyişinde herhangi bir değişiklik olup olmayacağı ilerleyen günlerde belli olacak.