Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm Türkiye’nin beklediği güzel haberi böyle duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Yerleşkesi’nde Kurmay Subay Mezuniyet Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Pençe Kilit hareket bölgesini çok yakında kapatacaklarının müjdesini veren Erdoğan, “Kahraman güvenlik kuvvetlerimiz sayesinde çok önemli başarılara imza ettik. Irak Suriye sahasında örgüt iyice kapana sıkışmış durumda. Pençe Kilit harekat bölgesinde çok yakında kilidi kapatıyoruz" dedi.
Erdoğan, bugün Milli Savunma Üniversitesi Mezuniyet Töreni’nde konuştu. İsrail’in Gazze’deki işgaline net olarak “Soykırım” diyen Cumhurbaşkanı önemli açıklamasında bulundu. Gazze’de şahit olunanların direkt olarak soykırım olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gazze halkının biraz nefes alması gerektiğini söyledi.
“YAKINDA KAPATIYORUZ”
Yakın zamanda kilidi kapatacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı şunları söyledi:
“Bölgemizdeki krizleri çözüme kavuşturmak için çalışırken vatanımızın ve vatandaşlarımızın güvenliğini gözardı etmiyoruz. 40 yıldır bölücü terör örgütüne karşı büyük bedeller ödemiş bir ülkeyiz" diyen Erdoğan, "Şehit kanlarıyla vatan kılınmış bu ülkeyi alçaklara bırakmadık. Terörle mücadelede çok önemli başarılara imza attık. Hudutlarımız içinde bölücü örgüt eylem yapamaz hale geldi. Askerimizle, polisimizle, jandarmamızla, istihbaratçılarımızla enselerindeyiz. Terör örgütüne ciddi darbeler indiriyoruz. Pençe harekat bölgesinde çok yakında kilidi kapatıyoruz. Irak ve Suriye hattında ülkemize tehdit oluşturacak hiçbir yapıya müsaade etmemekte kararlıyız. Terör bataklığını mutlaka kurutmak zorundayız. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz, terör belasının son bulduğu ideali sembolize etmektedir. Bu ideali adım adım hayata geçireceğiz. Kararlıyız, azimliyiz. Engellerin de bilincindeyiz”
15 TEMMUZ MESAJI
15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümüne ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, 15 Temmuz sonrasında çok önemli adımlar arttıklarını FETÖ’nün 40 yıldır sızdığı kurumları büyük ölçüde arındırdıklarını söyledi.