Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cumhuriyet tarihinin en büyük petrol keşfi müjdesi!

Türkiye Karadeniz'de bulduğu doğalgazın ardından yeni keşfini petrol aramasında yaptı. Şırnak Gabar Dağı petrol keşfi müjdesi geliyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cumhuriyet tarihinin en büyük petrol keşfi müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cumhuriyet tarihinin en büyük petrol keşfi müjdesi! Karadeniz açıklarında yapılan sismik aramalarda yeni doğalgaz rezervi büyük sevinç yaşatmış ve Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfi yapılmıştı. 

Yürütülen çalışmalar sonucunda Filyos'ta kurulan tesis üzerinden doğalgaz karaya çıkartılmış ve Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile 1 sene boyunca aylık 25 m3 doğalgazın bedava verileceğini Mayıs ayında ise doğalgazın bedava olacağı açıklanmıştı. 

DOĞALGAZ TAMAM SIRA PETROLDE! 

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptığı açıklamasında "Bu ay gelecek faturalarınızda evet, tüketim değerini göreceksiniz, tüketim bedelini göreceksiniz ama son satırda ödenecek bedeli sıfır olarak göreceksiniz. Bu vatandaşımıza hizmetimizin bir göstergesi olarak algılanmasını arzu ediyoruz. Bugün inşallah Sayın Cumhurbaşkanımız bir müjde daha verecek. O da petrolle ilgili olacak. Konya mitinginde inşallah Sayın Cumhurbaşkanımız yine son yılların en büyük keşiflerinden birisinin müjdesini verecek. Daha önce terör nedeniyle giremediğimiz alanlarda artık karış karış petrol ve doğal gaz alıyoruz. Türkiye, enerjide dışa bağımlı bir ülke. Kullandığımız enerjinin neredeyse yüzde 70'ini ithal ediyoruz.

Sadece geçtiğimiz yıl, başta petrol ve doğal gaz olmak üzere yaklaşık 95 milyar dolar bir fatura ödedik yurt dışına. Bunun yolu da aramaktan geçiyor. Biliyorsunuz bulanlar ancak arayanlar ama her arayan da bulamıyor. Nasıl bir şey? Şimdi ekibimiz artık bu işe odaklandı. Gece gündüz demeden sahada karış karış, hem karada hem de denizde aramalarını yoğunlaştırdı. Biz önümüzdeki aylarda ve yıllarda da inşallah hem Karadeniz'de hem de karada ilave keşifler yapacağımıza inanıyoruz" dedi. Açıklama sonrasında gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konya mitingine çevrildi.