Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 yıl sonra ilk defa CHP Genel Merkezi'ne gidecek

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Ak Parti Genel Parti Binası’nda ziyaret etmişti. Cumhurbaşkanının bugün iade-i ziyaret yapacağı öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 yıl sonra ilk defa CHP Genel Merkezi'ne gidecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 yıl aradan sonra ilk defa CHP Genel Merkezi’ne ayak basacak. İki genel başkanın görüşme sırasında denk koltuklarda oturacağı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP bayrağının olduğu tarafta oturmayacağı Cumhurbaşkanlığı forsunun olacağı öğrenildi.

İlk görüşmenin devamı niteliğinde olarak ifade edilen bu görüşmeden kayyum ataması, vatandaşların ekonomik talepleri ve Emine Şenyaşar’ın adalet nöbetinin konu olacağı açıklandı.

İLK GÖRÜŞME 2 MAYIS TARİHİNDEYDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret edecek. Bugün saat 16.00’da CHP Genel Merkezi’nde yapılacak olan iade-i ziyaret ilkinin devamı niteliğinde olacak. 2’li 2 Mayıs tarihinde AK Parti Genel Merkezi’nde görüşmüştü.

18 YIL SONRA BİR İLK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Merkezi’ne son olarak 18 yıl önce 2006 tarihinde dönemin Genel Başkanı Deniz Baykal’a “Hayırlı Olsun” ziyareti için gitmişti. AK Parti ve CHP arasındaki genel başkanlık görüşmeleri 8 yıl sonra ilk defa 2 Mayıs 2024 tarihinde yapılmıştı. 8 yıl sonra ilk defa 2 Mayıs 2024 tarihinde yapılmıştı.

AK Parti ve CHP arasında genel başkanların son görüşmesi 22 Eylül 2016 tarihinde Kemal Kılıçdaroğlu ve Binali Yıldırım arasında olmuştu.

TÜRKİYE BU GÖRÜŞMEYİ BEKLİYOR

Erdoğan ve Özel’in görüşmesi tüm Türkiye tarafından heyecanla beklenirken, Erdoğan’ın bu görüşmeyi siyasette yumuşama, Özel’in ise normalleşme şeklinde tanımladığı biliniyor. İkilinin ilk görüşmesinden sonra açıklama gelmemiş, 2 Mayıs’taki görüşme 1 saat 30 dakika sürmüştü. Bugünkü görüşme sonrasında bir açıklama yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor.