Çorlu tren kazası davasında beklenen karar çıktı

Çorlu'da meydana gelen tren kazasında 25 kişi hayatını kaybederken beklenen karar bugün açıklandı.
Çorlu tren kazası davasında beklenen karar çıktı

2018 senesinde Çorlu'da meydana gelen tren kazasında ne yazık ki aralarında çocukların da yer aldığı 25 kişi hayatını kaybetmişti. Yaşanan kaza sonrasında başlatılan davada beklenen karar duruşması bugün yapıldı.

348 kişinin yaralandığı, 7'si çocuk toplamda 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasının yargılama aşaması çok büyük tartışmalara neden olmuştu. Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde görülen 20. duruşmanın ardından beklenen karar açıklandı. Bugünkü duruşmaya CHP Genel Başkanı Özgür Özel'de katılmıştı.

ÇORLU TREN KAZASINDA MAHKEME KARARI NE OLDU, KİM HAPİS CEZASI ALDI?

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığınca alınan bilirkişi raporları ve değerlendirme neticesinde 9 Eylül 2022'de soruşturmanın genişletilmesine karar verilmiş, bu kapsamda aynı suçtan Nihat Aslan, Levent Meriçli, Mümin Karasu, Levent Kaytan, Nizamettin Aras, Burhan Ortancıl, Tevfik Baran Önder, Deniz Parlak ve Kubilay Başkaya hakkında Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

Dava kapsamında TCDD 1. Bölge Müdürlüğünde Bakım Servis Müdürü olan Mümin Karasu 10 Ekim 2022'de tutuklanmış, tutukluluğuna yapılan itiraz üzerine Çorlu 2. Ağır Ceza Mahkemesince 25 Kasım 2022'de hakkında yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edilmişti.

Bugün görülen son duruşmanın ardından o dönemde TCDD Bölge Müdürü olarak hizmet vermekte olan Nihat Aslan 15 sene hapis cezası oldu. Aynı duruşma kapsamında TCDD Bölge Bakım Müdürü Mümin Karasu’ya 17,5 yıl, dönemin TCDD Bölge Müdür Yardımcı Levent Meriçli’ye 9 yıl 2 ay hapis cezası aldı.