Büyük felaketin kapısı bugün aralanıyor! Kabus 23.59'a kadar bir anda bastıracak

Adeta afet üzerine afet yaşayan Türkiye'de yeni bir afet uyarısı daha son dakika geldi. Büyük felaketin kapısı bugün aralanıyor herkes tedbirli olsun.
Büyük felaketin kapısı bugün aralanıyor! Kabus 23.59'a kadar bir anda bastıracak

Büyük felaketin kapısı bugün aralanıyor! Kabus 23.59'a kadar bir anda bastıracak - Türkiye bir türlü beklenen doğal afetlerden yakasını kurtaramazken yaşanan büyük deprem felaketinin ardından bu seferde iklim değişikliğine bağlı olarak yaşanan sel ve fırtına afetleri büyük kayıplar yaşanmasına neden olmuştu. Son yılların en sıcak kışı geride kalırken bahar aylarının gelmesi ile beraber başlayan ani sağanak yağışlar beraberinde sel felaketlerini de getirmişti.

İÇ ANADOLU'DA GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI!

28.05.2024 Salı günü İç Anadolu'da beklenen gök gürültülü sağanak yağışların Ankara, Konya, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Çankırı, Yozgat ve Kırıkkale çevreleri ile Kayseri'nin ve Sivas'ın batısında yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar ile ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

sali.jpg

ORTA KARADENİZ BÖLGESİNE SAĞANAK YAĞIŞ VE SEL UYARISI!

28.05.2024 Salı günü öğle saatlerinden itibaren Çorum, Tokat ve Amasya çevrelerinde, akşam saatlerinden itibaren Samsun çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar ile ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

arsamba.jpg

BUGÜN SEL UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

28.05.2024 Salı günü Muğla, Burdur ve Isparta çevreleri ile Denizli'nin doğusunda ve Antalya'nın iç kesimlerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar ile ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

persembe.jpg

Bu akşam saat 23:59'a kadar yağış uyarısı yapılan illerde tedbirli olunması istenirken yağışların tüm hafta boyunca etkili olacağı ifade edildi. Cumartesi günü ise Batı Karadeniz bölgesinden yağışlı havanın yurdu terkedeceği ancak önümüzdeki hafta itibari ile yeni bir yağışlı hava dalgasının Ege Bölgesi'nden yurda giriş yapmasının beklendiği ifade edildi.