Bugün OTOYOLLAR ÜCRETSİZ mi, hangi köprüler, Ramazan Bayramı toplu ulaşım otobüs metro BEDAVA mı?

Ramazan Bayramı tüm yurtta coşku ile kutlanırken bugün toplu ulaşım, otobüs, metro ve köprü otoyollar ücretsiz mi aramaları gündeme geldi.
Bugün OTOYOLLAR ÜCRETSİZ mi, hangi köprüler, Ramazan Bayramı toplu ulaşım otobüs metro BEDAVA mı?

Mübarek Ramazan ayının tamamlanması ile beraber milyonlarca Müslümanın hasretle beklemiş olduğu Ramazan Bayramı başladı. Bu sene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan karar kapsamında Ramazan Bayramı tatili idari izinle tamamlanarak toplamda 9 güne uzatılmıştı.

9 günlük bayram tatili kararıyla beraber yollarda büyük yoğunluk oluşurken beklenen Cumhurbaşkanı müjdesi son dakika Resmi Gazete ile yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan imzayla beraber toplu ulaşım, köprü ve otoyollar hakkında ücretsiz kullanım hakkı verildi.

HANGİ KÖPRÜLER VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ, BEDAVA OLDU?

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Bazı Mal ve Hizmetlerden Ücretsiz veya İndirimli Olarak Faydalanacakların Tespitine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Söz konusu karar kapsamında işletme hakkı Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait olan köprü ve otoyollar ücretsiz oldu. Buna göre, bayram tatili nedeniyle KGM sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişler.

BAYRAMDA METRO VE OTOBÜSLER ÜCRETSİZ Mİ?

Alınan karar kapsamında Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri de bayram tatili boyunca ücretsiz olacak.