Aydın'da 30 engelli birey temsili askerlik yaptı!

Aydın’da 30 engelli birey Aydın İl Jandarma Komutanlığı’nda bir günlük temsili askerlik yaparak asker olmanın gururunu yaşadılar.
Aydın'da 30 engelli birey temsili askerlik yaptı!

AYDIN (İHA) – Aydın İl Jandarma Komutanlığı çok önemli bir etkinliğe imza attı. Engelliler Haftası münasebetiyle 30 engelli birey bir günlüğüne temsili askerlik yaparak asker olma deneyimini tattılar.

30 engelli birey jandarma konvoyu eşliğinde askeriyeye giriş yaptılar. Önce kayıt işlemleri yapılırken ardından da davul zurna eşliğinde engelli bireylerin ellerine kına yakıldı. Askerlik simgesi olan asker tıraşı da unutulmazken sonrasında asker kıyafetlerini giydiler.

Temsili askerlik sürecinde kısa bir askeri eğitimden geçen ve eğitimlerin ardından aileleri ile birlikte yemekte ağırlanan engelli bireyler Aydın Jandarma Filo Komutanlığı'nı ziyaret etti. Burada yakından jandarma helikopterlerini görme şansı yakalayan engelli bireyler daha sonra kendileri için düzenlenen yemin töreninde askerlik yemini edip, terhis belgelerini alarak günü tamamladılar. Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen etkinlik, engelli bireyler için hem moral kaynağı olurken hem de onlara unutulmaz bir deneyim yaşattı.

Yemin töreninde engelli arkadaşları adına konuşan Emre Burkay Uysal, "Her alanda olduğu gibi biz engellileri de unutmayarak şerefli askerlik görevini temsili olarak yapmamızı sağlayan Jandarma Genel Komutanlığı'na teşekkür ederiz." dedi.

"Askerlik bir dönüm noktasıdır"

Askerliği Türk milletinin özünde ve ruhunda olan, Tür insanının hayatında gerçekten olgunluğa giden yolda en önemli dönüm noktası olarak tanımlayan Aydın İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Mehmet Demir, "Türk milletince kutsal kabul edilen askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı onur ve gururunu bir ömür boyu taşıma mutluluğuna sahip olmaktadır. Sevgili mehmetçikler, bugün bir hayalinizi gerçekleştirdiniz. Bu kutsal ocağın emanetine katılıp, havasını teneffüs ettiğiniz kısa bir süre de olsa Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve bulunduğu coğrafi bölgenin en güçlü deneyimli ordusunun birer ferdi olmanın gururunu yaşadınız. Hepiniz tebrik ediyor, bundan sonraki hayatınızda huzur, mutluluk ve başarı diliyorum. Bu vesile ile vatan topraklarını kanları ile sulayan tüm aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Gün boyunca temsili de olsa askerlik tecrübesi yaşayan engelli bireyler oldukça mutlu bir şekilde askeriyeden ayrıldılar. Engelli bireylerin aileleri bu anlamlı fırsatı çocuklarına veren komutanlara teşekkür ettiler.