Ankara İstanbul Uşak İzmir Kütahya Denizli Manisa Aydın! 8 ilin ismi değiştirildi işte yeni isimleri

Türkiye'nin yeni haritası için çalışmalar tüm hızı ile devam ederken il olacak ilçeler için çalışmalar sürüyordu. İllerin isimleri için ise Yapay Zeka devreye girdi, illerin yeni isimleri açıklandı...
Ankara İstanbul Uşak İzmir Kütahya Denizli Manisa Aydın! 8 ilin ismi değiştirildi işte yeni isimleri

Ankara İstanbul Uşak İzmir Kütahya Denizli Manisa Aydın! 8 ilin ismi değiştirildi işte yeni isimleri - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yapılan açıklamalardan sonra gözler Türkiye haritasına çevrilmişti. 100 il ve ilçe için çalışmalar başlarken yapay zeka teknolojisi bir kere daha devreye girdi. Yapay zeka Türkiye'nin illerine yeni isimler verdi.

YAPAY ZEKA İLLERİN İSİMLERİNİ DEĞİŞTİRDİ! İŞTE YENİ İSİMLER...

Yapay zekanın yeniden isimlendirdiği Türkiye haritasında en dikkat çeken il başkent Ankara olurken Ankara’nın yeni ismi 'Atatürk' olarak değiştirildi. Yapay Zeka tarafından yapılan belirlemeler ile birlikte Malatya'nın ismi Kayısı, Konya'nın ismi ise Türkistan olarak değişti. Türkiye'nin en kalabalık nüfusuna sahip ili İstanbul ise İstarmoni ismi ile dikkat çekti. Eskişehir'in yeni ismi Modern olurken Sivas ise Şehriye olarak belirlendi.

8-ilin-ismi.jpg

UŞAK, İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'NIN YENİ İSMİ NE OLDU?

Yapay zeka Uşak'ımızın ismini Melodika olarak belirlerken komşumuz Afyonkarahisar'ın ismi Terapetya, Manisa'nın ismi Akhisarlılar, Denizli'nin ismi Horozköy, İzmir'in ismi Azura ve Aydın'ın ismi ise Afrodisyas oldu.

Türkiye'nin kalbi olarak kabul edilen İstanbul'a yapay zeka İstarmoni adını verirken başkent Ankara'nın ismi ise listede beğenilen tek isim olarak öne çıktı. Yapay zeka Ankara'nın yeni ismini Atatürk olarak belirledi.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlar büyük yankı uyandırırken verilen isimler ne yazık ki çok sayıda kullanıcı tarafından beğenilmedi. Özellikle de İstanbul için verilen İstarmoni ismi eleştiri yağmuruna tutulurken belkide tüm kullanıcılar tarafından beğenilen tek isim ise Ankara'ya verilen Atatürk ismi oldu.