Afyonkarahisar'da öğrencilere yemek 20 TL!

Afyonkarahisar’da bir zincir market mağazanın bir kısmını lokantaya çevirerek öğrencilere ucuz fiyatla yemek yeme imkanı sunuyor.
Afyonkarahisar'da öğrencilere yemek 20 TL!

Türkiye’de yaşanan ekonomik koşullar insanlarda büyük bir geçim sıkıntısına neden oldu. Özellikle de öğrenciler büyük bir problem ile karşı karşıya kaldılar. Ailelerinden uzakta yaşayan öğrenciler yemek masrafı ile karşılaşıyorlar. Afyonkarahisar’da bir zincir market işte tam da bu duruma neşter vuran bir uygulamaya başladı.

Öğrencilere ucuz fiyatla yemek yiyebilme imkanı sağlamak isteyen zincir market şubesinin bir kısmını lokantaya çevirdi. Burada öğrencilere çok uygun fiyatlarla yemek satışı başladı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bu lokanta bölümü büyük bir memnuniyetle karşılandı.

ÖĞRENCİLERE UYGUN FİYATLA YEMEK YEME İMKANI

Kentte üniversite öğrencilerinin yoğunlukta olduğu Erenler Mahallesi'nde hizmet veren zincir marketin yöneticileri örnek bir uygulamaya imza attı. Market yetkilileri üniversite öğrencilerinin eğitimlerine destek olmak amacıyla marketin bir kısmını lokantaya çevirip öğrenciler için maliyetine yemek satışına başladı. Lokantada Türk mutfağının birbirinden güzel yemekler beğeniye sunulurken, yemeklerin lezzeti kadar fiyatı da dikkat çekiyor.

Market yetkililerinden Emine Kahya, uygulamayı Erenler bölgesinde faaliyete geçirmelerinin tek amaçlarının öğrencilere destek olmak olduğunu ifade etti. Kahya, "Çorbalar 20, yemekler 25, pilav 20, tatlı 7,5, çay 5, kahve çeşitleri 12 TL'den satılıyor. Afyonkarahisar ve Eskişehir’de 30 şubesiyle hizmet market zincirimiz simdi de Türk mutfağının lezzetlerini, en ekonomik şekliyle sunma prensibiyle yeni bir işletme açtı. Türk Mutfağının lezzetleri olan çorbalar, güveçte pişmiş kuru fasülye ve nohut yemeği, karışık sebze kızartması, şakşuka, tavuk ciğer, beşamel soslu tavuk , patlıcan musakka , havuçlu-nohutlu pilavlar, iddialı sosları ile makarnalar ve tatlı çeşitleri ile birçok seçenekleri ile misafirlerini ağırlamayı bekliyor" dedi.

Yapılan uygulamanın zincir marketin diğer şubelerinde de başlayacağı bildirilirken sadece öğrencilere değil genel vatandaşlara hitap eden bir yapının kurulmak istendiği bildirildi. Bu konuda ilerleyen günlerde yeni gelişmeler olacağı belirtildi.