Afyonkarahisar Belediye Başkanı gözleri bağlı halde 200 metre yürüdü!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, engelli bireylerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek için gözlerini bağlayarak 200 metrelik yürüyüş gerçekleştirdi.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı gözleri bağlı halde 200 metre yürüdü!

AFYONKARAHİSAR (İHA) – Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal oldukça farklı bir etkinliğe imza attı. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle engelli bireylerin karşılaştıkları zorluklara dikkat çekmek isteyen Başkan Burcu Köksal gözlerini bağlayıp eline aldığı baston ile 200 metrelik bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Engelli vatandaşlar ile yakın bir ilişki kurmayı başaran Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, onların yanında olduğunu her fırsatta ortaya koyuyor. Engelli bireylerle empati kurmak için gözlerini bağlayıp yürüyen Başkan Burcu Köksal onlara yönelik hayatlarını kolaylaştırıcı uygulamalara imza atılacağını bildirdi.

Afyonkarahisar Belediyesi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla yürüyüş etkinliği gerçekleştirdi. Kent merkezi İmaret Camii’nden Zafer Meydanına kadar süren yürüyüşün ardından engelli bireylere yönelik bir konuşma yapan Belediye Başkanı Burcu Köksal, engellilerin yaşamda eşit haklara ve fırsatlara sahip olmaları gerektiğine dikkat çekti.

EMPATİ KURMAK İÇİN ÖNEMLİ

Engelliler Haftası’nı kutlarken, bu değerli günü engelli vatandaşlarla birlikte geçirerek taçlandırmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Başkan Köksal; “Gözlerimizi bağlayarak yürüdüğümüz bu anlamlı yürüyüş, engelli vatandaşlarımızın yaşadığı güçlükleri anlama ve empati kurmak çok önemli. Gözlerimizi bağlayarak attığımız her adım, engelleri aşmanın ve farkındalığı arttırmanın bir sembolüdür. Göreve gelir gelmez kurduğumuz Engelli Hizmetleri Birimini kurmamızdaki amaç, Afyonkarahisar’ı daha erişilebilir ve kucaklayıcı hale getirmek ve farkındalığı arttırmaktı. Onların yaşadığı zorlukları anlamak ve çözüm üretmek için birlikte çalışacağız” dedi.

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Engelli Hizmet Birim Sorumlusu Hakan Erdoğan ise Belediye Başkanı Burcu Köksal’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Program sonunda Başkan Köksal, engelli vatandaşlarla yakından ilgilendi.

Afyonkarahisar Belediyesi’nin engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerinin artarak devam edeceği bildirildi. Bu özel durumu olan vatandaşların engelli dostu bir Afyonkarahisar’da yaşamalarını sağlamak için önemli projelerin devreye alınacağı belirtildi.