AFAD ve Kandilli peş peşe açıkladı! 3 ilde ŞİDDETLİ DEPREM Sivas Yozgat Tokat üçü birden sallandı

Deprem riski yüksek iller arasında yer alan bölgede yeni bir deprem daha yaşandı. Tokat, Yozgat ve Sivas'ta büyük endişe yaratan şiddetli deprem yaşandı.
AFAD ve Kandilli peş peşe açıkladı! 3 ilde ŞİDDETLİ DEPREM Sivas Yozgat Tokat üçü birden sallandı

Türkiye 6 Şubat depremlerinin izini silmeye çalışırken 50 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği şiddetli deprem sonrası ülkemiz yeni bir deprem fırtınası içerisine sürüklenmişti. Dev depremin ortaya çıkardığı büyük enerji peş peşe pek çok fay hattını tetiklerken bu da yeni bir deprem dalgası yaşanmasına neden olmuştu.

Bu depremlerden biri de dün itibari ile Tokat merkezli olarak meydana geldi. AFAD tarafından Tokat, Kandilli Rasathanesi tarafından ise Yozgat merkezli olarak açıklanan depremin şiddeti ise 4,7 olarak duyuruldu. Şiddetli deprem Tokat, Yozgat ve Sivas'ta çok şiddetli olarak hissedilirken çevre illerde de panik yaşanmasına neden oldu.

TOKAT SON DAKİKA DEPREM! TOKAT'TA DEPREM Mİ OLDU, KAÇ ŞİDDETİNDE OLDU?

AFAD tarafından açıklanan bilgilere göre, saat 01.06’da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, 9,97 kilometre derinlikte kaydedildi. Sarsıntı Sivas ve Yozgat illerinden de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar büyük bir panik yaşayarak kendilerini dışarı attı. Deprem anı iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansırken Tokat Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun olmadığını fakat dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

afad-deqrem.jpg

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat’ta meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, Tokat’ta meydana gelen deprem sonrasında gelişmelerin takip edildiğini belirtti.

Bakan Yerlikaya, olumsuz bir durumun olmadığına dikkati çekerek, “Tokat ili Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” ifadelerine yer verdi.

Deprem büyük panik ve korku yaşanmasına neden olurken şiddetli deprem sonrası can ve mal kaybı yaşanmaması ise sevindirdi. Deprem uzmanları tarafından yapılan açıklamalarda sık sık Tokat, Yozgat ve Sivas bölgelerine de yer veriliyor ve bu bölgelerde de aktif fay hattı bulunduğu uyarılarında bulunuluyordu.