9. Yargı Paketi içerisinde af var mı? Genel af kararı alınacak mı?

Adalet Bakanlığı’nın son şeklini vermek için son düzenlemeleri yaptığı 9. Yargı Paketi içerisinde cezaevlerinde tutuklu bulunanlar için af var mı?
9. Yargı Paketi içerisinde af var mı? Genel af kararı alınacak mı?

Adalet Bakanlığı tarafından 9. Yargı Paketi hazırlığı devam ediyor. Bu yeni paket ile çok sayıda konuda düzenleme yapılacak. Bu düzenlemeler içerisinde genel af olup olmayacağı çokça merak edilip sorgulanıyor. 9. Yargı Paketi içerisinde yer alacak maddelerde genel af olacak mı? Genel af kararı için Adalet Bakanı Yılmaz Tunç hangi açıklamayı yaptı.

GENEL AF BEKLENTİSİ BÜYÜK!

Cezaevlerinde çeşitli suçlar nedeniyle tutuklu bulunan mahkumlar ve onların aileleri genel af kararına dair büyük bir beklenti içerisindeler. Genel af ile alakalı bir çalışma yapılıp yapılmadığı araştırılıyor. Elde edilen bilgilere göre hükümetin genel af gibi bir çalışması bulunmuyor. Bazı suçlara genel af getirilmesi ihtimali tartışılırken yeni Anayasa çalışmalarının başlatılacağı bir dönemde toplumun tüm kesimlerine ulaşabilmek için bir genel af kararı alınması gibi bir iddia kulislerde konuşulmaya başlandı.

ADALET BAKANI AÇIKLAMA YAPTI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç genel af konusu ile alakalı olarak geçtiğimiz günlerde açıklama yağmıştı. Genel af gibi ne bir düşüncelerinin ne de çalışmalarının olmadığını söyleyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bu konuda kapıyı kapatmıştı. Ancak Türkiye’de genel af kararları genellikle sürpriz bir şekilde alınıyor. Bundan dolayı mahkumlar ve aileleri bir sürpriz karar beklentisi içerisindeler.

HANGİ SUÇLAR AFFEDİLEBİLİR?

Genel af beklentisi ve tartışmaları yapılmaya devam edilirken olası bir af durumunda bu affın hangi suçları kapsayacağı merak ediliyor. Geçmiş genel af kararları dikkate alındığında bazı suçların af kapsamında olmayacağı biliniyor. Terör suçları, kasten adam öldürme suçundan ceza alanlar, örgütlü suçların af kapsamında olması beklenmiyor. Diğer suçlar için ise ayrı ayrı değerlendirme yapılarak karar alınacağı biliniyor. Bu karar için önce hükümetin genel af için girişimde bulunması gerekiyor.