42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu düzenlendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu düzenlendiğini duyurdu. Operasyonlarda 322 kg yasaklı madde ele geçirildi.
42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu düzenlendi

Resmi sosyal medya hesabından duyuru yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 42 ili kapsayan Narkoçelik-14 operasyonu düzenlendiğini duyurdu. Yasaklı madde satıcılarına karşı yürütülen operasyonlar tüm hızı ile devam ederken bunlardan biri daha tamamlandı!

NAROKÇELİK 14 OPERASYONU HANGİ İLLERDE DÜZENLENDİ?

42 ilde düzenlenen 'Narkoçelik-14' operasyonları sonucunda 322 kilogram uyuşturucu madde ve 135 bin adet uyuşturucu hap ele geçirilirken 321 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 42 ilde 'Narkoçelik-14' operasyonları düzenlendiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda 322 kilogram uyuşturucu madde ve 135 bin adet uyuşturucu hap ele geçirilirken 321 zehir taciri ve sokak satıcısının yakalandığını bildirdi.

ali-yerlikaya-tqitter.jpg

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki; halkımızı zehirleyen uyuşturucu tacirleriyle ve organize suç örgütleriyle mücadelemiz milletimizin destek ve dualarıyla kararlılıkla devam edecek. Her an enselerindeyiz, bizden kaçamayacaklar. 10 aylık süre içinde uyuşturucu madde imalatçılarına, bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik toplam 39 bin 661 operasyon düzenlendik. Operasyonlarda 121 ton uyuşturucu madde, 42 milyon adet uyuşturucu hap ve 157 milyon kök kenevir ele geçirildi. 310 bin 639 şüpheli yakalandı. (Uyuşturucu madde satan ve kullanan şüpheliler toplamı) Bunlardan; 28 bin 44’ü tutuklandı. 12 bin 554‘i hakkında adli kontrol kararı verildi."

81 il genelinde Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde operasyonların tüm hızı ile devam edeceği açıklanırken yasaklı madde satıcılarına göz açtırılmayacağı vurgulandı.