25 ilçe yarışıyordu Türkiye'nin 82. ili orası olsun diye kanun teklifi meclise sunuldu! İşte yeni il piyangosu vuracak o ilçe

82. il olmaya aday ilçeler arasında büyük bir yarış yaşanırken konu hakkında TBMM ilk adımı attı. Yeni il olacak ilçelerin isimleri ve 100 il olacak ilçeler arasında sıyrıldı kanun teklifi meclise sunuldu.
25 ilçe yarışıyordu Türkiye'nin 82. ili orası olsun diye kanun teklifi meclise sunuldu! İşte yeni il piyangosu vuracak o ilçe

25 ilçe yarışıyordu Türkiye'nin 82. ili orası olsun diye kanun teklifi meclise sunuldu! İşte yeni il piyangosu vuracak o ilçe - İl olmaya aday ilçeler hangileri 82. il olmaya yakın ilçeler belli oldu ve konu hakkında meclise kanun teklifi sunuldu. 

Büyük bir hızla artan nüfus ve büyük göç sonrasında Türkiye haritası için değişiklik artık zorunluluk haline gelirken bazı ilçelerin isimleri bu noktada öne çıkmıştı. Nüfusu pek çok ili geride bırakan ilçelerin sayısı artarken bazı ilçeler ise sahip olduğu konumu ile öne çıkmayı başarmıştı. 

TÜRKİYE'NİN YENİ İLÇELERİ HANGİLERİ OLACAK, İL OLACAK 12 / 25 İLÇE HANGİSİ?

Türkiye haritasında şu anda 81 il yer alırken bu illere bağlı olan 922 ilçe yer alıyor. Bu ilçeler arasında nüfusu 200 bini aşan Tarsus, Alanya, Manavgat, İnegöl, Siverek, İskenderun illerinin 82. il olmaya daha yakın olduğu iller arasında yer alıyordu. Nüfusu 100 binin üzerine çıkan Ereğli, Erciş, Akhisar, Nazilli, Fethiye, Bandırma, Lüleburgaz, Ereğli, Elbistan, Cizre, Kozan, Ergani, Ünye, Polatlı, Erdemit, Kahta, Yüksekova, Midyat il olması beklenen diğer ilçeler arasında yer alırken TBMM'de konu hakkında yeni kanun teklifi verildi. 

SON DAKİKA GEBZE İL Mİ OLUYOR, TÜRKİYE'NİN 82. İLİ GEBZE'Mİ OLACAK?

Konu hakkında Yalova Milletvekili Özcan Özel ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy imzasıyla Meclis'e kanun teklifi sunulması heyecan yarattı. Gebze Adında Bir İl ve Bu İle Bağlı İlçelerin Kurulması Hakkında Kanun Teklifi resmi olarak meclise sunulurken komisyona giden teklifin kabul edilmesi durumundan Türkiye'nin 82. ili Gebze olacak. 

MADDE 1- Gebze ilçe sınırları içerisindeki mahalleleri kapsayacak şekilde Gebze adında bir il kurulmuştur.

MADDE 2- Gebze Kaymakamlığı ve Gebze İlçe Belediyesine bağlı bütün kuruluşlar Gebze Valiliğine ve Gebze İl Belediyesine bağlanacaktır.

MADDE 3- Şuanda Gebze'ye bağlı nüfus olarak ilçe olma yeterliliğine sahip kent merkezi dışındaki alanlar Gebze'nin ilçeleri olacaktır.

MADDE 4- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Gebze'nin il olması durumunda diğer ilçelerin de il olması yönünde yol açılmış olacak. Artan nüfus sayısının yanı sıra gelişmişlik durumu ve konumu da ilçe belirleme konusunda önemli bir etkene sahip bulunuyor. Örneğin Çankaya şu anda Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olması ve nüfusu ile pek çok ili geride bırakmasına rağmen  Ankara'nın merkezinde yer alması nedeni ile böyle bir imkana sahip bulunmuyor. İl sınırlarına olan uzaklığı ilçe konumu için belirleyici oluyor.