18 ilde FETÖ operasyonu! 45 kişiye gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 18 ilde FETÖ'ye yönelik Kıskaç-17 operasyonu düzenlendiğini duyurdu. Düzenlenen operasyonlar kapsamında 45 şüpheli yakalandı.
18 ilde FETÖ operasyonu! 45 kişiye gözaltı

İçişleri Bakanlığı düzenlemiş olduğu operasyonlar ile vatandaşın güvenliğini korumaya devam ederken 18 ilde bu kapsamda yeni bir operasyon düzenlendiği duyuruldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yapmış olduğu açıklamasında son 11 aylık süreçte 5 bin 191 operasyon düzenlendiğini, 8 bin 153 şüpheli yakalandığını bunlardan 1.518 kişinin ise tukuklandığını ifade etti.

KISKAÇ-17 OPERASYONU HANGİ İLLERDE?

Son 4 gün içerisinde ise düzenlenen Kıskaç-17 operasyonu ile 45 şüphelinin yakalandığını ifade etti. Bakan Yerlikaya yapmış olduğu açıklamasında "Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlüklerince; Adana, Adıyaman, Ardahan, Erzurum, Eskişehir, Denizli, Gaziantep, Isparta, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Yalova olmak üzere 18 ilde FETÖ’ye yönelik düzenlenen operasyonlarda;

Örgütün sözde “Emniyet Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması” içerisinde faaliyette bulundukları,

Örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları,

Ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve

İfade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi." ifadelerine yer verdi.

operakyon.jpg

Düzenlenen operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital metaryel ve dökümana güvenlik güçleri tarafından el konulurken Bakan Ali Yerlikaya operasyonların hız kesmeden devam edeceğini ifade etti. Güvenlik güçleri zehir tacirleri ve silah kaçakçıları başta olmak üzere 81 ilde tüm suç örgütleri ile mücadelinin aralıksız devam edeceğini ifade ettiler.