Zoom Meetings nasıl kullanılır?

Son günlerde tüm dünyayı saran virüs salgını sonrasında teknolojiden faydalanarak hem iş dünyası hem de eğitim alanında Zoom Meetings uygulaması kullanılmaktadır.
Zoom Meetings nasıl kullanılır?
Daha çok yeni olmasına rağmen şu zor günlerde pek çok işlerin evlerden kolayca yapılmasına yardımcı olan uygulama çok fazla kişi tarafından tercih edilmektedir. Peki bu uygulama nasıl kullanılır ve nasıl olmalıdır?

 

Zoom Hakkında Bilinmeyenler
Zoom Meeting uygulaması herkesin evde zorunlu kaldığı bu günlerde video konferans ile öğrencilerin uzaktan eğitim görmelerine ve şirketlerini kapatanlar içinde evden işlerini yürütmesine yardımcı olmaktadır. Bazı ülkelerde güvenlik bakımından yasaklanmasına rağmen pek çok ülkede kullanılmasının yanı sıra çok fazla ilgi odağı haline gelen bir uygulama olmaktadır. Bu uygulama hakkında merak edilen birçok detay bulunmaktadır. İşlerini düzenli olarak takip etmek ve eğitimden geri kalmak istemeyen öğrenciler için son derece kullanışlı olan bu uygulama nasıl indirilir ve kullanılır sorularını en doğru şekilde bilmek gerekir.

 

Zoom Uygulaması Nasıl Kurulur?
Çok hızlı bir şekilde çok sayıda kişinin tercihleri arasında yer alan uygulama ülkemizde de çok fazla popüler bir hal almaktadır. Zoom Meeting indirme işlemi için ilk olarak web sitesine giriş yapılmalıdır. Daha sonra Sing Up Free butonuna basılma ve bu bölümde doğum tarihinizi girip Continue butonuna basmalısınız. Ekrana gelen e- posta adresinizi yazıp Sing Up butonuna basın ve bu aşamada e- posta adresinize doğrulama maili gelecektir. E- posta adresinize girip üyeliği aktif hale getirmelisiniz. Ardından tekrar web sitesin yönlendirileceksiniz ve burada üyelik bilgilerinizi tamamlamanız gerekmektedir. Bu işlemler arasında şifre belirlemelisiniz ve daha sonrasında görüşme yapacağınız kişileri davet edebilirsiniz.

 

Zoom Nasıl Kullanılır?
Davet ettiğiniz kişilerin ekranına bir sayfa gelecek ve Start Meeting Now butonuna basılması durumunda otomatik olarak toplantı sayfası açılacaktır. Burada bulunan Zoom Meeting indir butonuna tıklayabilir ve dowload and run Zoom seçeneğini seçerek otomatik olarak indirme başlayacaktır. Bundan sonra yapılması gereken tek şey bilgisayara uygulamanın kurulması işlemidir. Yükleme yapıldıktan sonra uygulamaya otomatik giriş yapılmaktadır.