YouTube mırıldanarak ve ıslık çalarak müzik bulma özelliğini getirdi

Dünyanın en sık müzik dinleme uygulaması olarak kullanılan YouTube yeni özelliği ile kullanıcıların beğenisini kazanacak. Aktarılan son habere göre YouTube’de aranan bir müzik artık mırıldanma ve ıslık çalma ile bulunabilecek.
YouTube mırıldanarak ve ıslık çalarak müzik bulma özelliğini getirdi

YouTube müzik sektörüne yeni bir uygulama ile geliyor. Aranan şarkı artık mırıldanma ve ıslık çalma ile bulunabilecek. Bu özellik ilk olarak Android kullanıcılar tarafından deneyimlenebileceği aktarıldı. Peki, YouTube ıslık ve mırıldanmayla müzik nasıl bulunacak?

YOUTUBE YENİ ÖZELLİKLE GELİYOR

Konuya ilişkin The Verge önemli haberin detaylarını aktardı. Buna göre YouTube kullanıcıların artık mırıldanarak, ıslık çalarak ya da şarkı sözünü söyleyerek müziği bulmasını kolaylaştıracak.

Bu özelliğin ise ilk defa Android kullanıcılar tarafından deneyimleneceği açıklandı.

NASIL KULLANILACAK?

Android cihazı olan kullanıcıların mırıldanarak ya da ıslık çalarak şarkı özelliğini kullanabilmeleri için ilk olarak YouTube’ye giriş yapmaları gerekiyor. Daha sorna arama çubuğunun yan kısmında yer alan mikrofon simgesine tıklayarak ses işaretine dokunarak mırıldanabilirler.

Konuya ilişkin aktarılan haberin detaylarına göre uygulamanın aslında daha önce iOS işletim sistemlerinde kullanılmaya başlandığı ifade edildi. Fakat kullanıcıların fark etmemesi sebebi ile özelliğin çok fazla duyulmadığı belirtildi. Ancak iPhone’lerde Siri’nin de aynı özellikleri sunabildiği hatırlatıldı. İsteyen iOS kullanıcıları bu özellikleri uygulama üzerinde deneyimleyebilir.