Yerli Oyunlar Dünya Ortalamasının Üzerine Çıktı

Geçtiğimiz günlerde Gaming in Turkey, oyun severleri ilgilendiren bir rapor yayınladı. Yayınlanan rapora göre yerli oyun yayıncılarının geliştirdiği oyunlar dünya ortalamasının üzerinde puan aldı.
Yerli Oyunlar Dünya Ortalamasının Üzerine Çıktı

Türkiye Oyun Sektörü 2020 Raporu Yayınlandı

Gaming in Turkey, geçtiğimiz günlerde pek çok kesimi ilgilendiren ve Türk oyun geliştiricileri gururlandıran bir rapor yayınladı. Türkiye Oyun Sektörü 2020 Raporu adı verilen rapora göre Türk oyun geliştiricilerin geliştirdiği ve piyasaya sürdüğü oyunlar, dünya ortalamasının üzerinde puan toplama başarısı gösterdi.

Bilindiği gibi teknolojinin gelişmesi ve internet ağının yaygınlaşması ile birlikte mobil cihazlar ve mobil cihazlar için üretilmekte olan oyunlar hayatımıza girdi. Gelinen son aşamada kadın, erkek, genç ya da yaşlı fark etmeksizin herkes mobil cihazlar üzerinden mobil oyunlar oynuyor.

Mobil cihazlarda oynanan oyunlar, Play Store ya da App Store gibi mağazalardan indiriliyor. Bu store mağazalarda binlerce ücretsiz ve ücretli oyun mevcut. Ayrıca bahsi geçen bu mağazalarda hem yerli oyun geliştiricilerin hem de yabancıların geliştirdiği pek çok farklı türde oyun bulunmakta.

Her ne kadar oyun üreticisi firmalar denildiği zaman akla ilk olarak Avrupa ve Asya ülkeleri ile ABD gelse de özellikle son yıllarda atılan adımlar ve yapılan yatırımlarla Türkiye de oyun geliştirme noktasında çok büyük adımlar attı ve önemli başarıların altına imza attı.

Ozan Aydemir Açıklama Yaptı

Günümüzde 101 Okey Plus, Basketball Arena, Başkanlar, Batak, Bus Simulator, Fun Okey 101, Kafa Topu 2, Recontact Istanbul, Recontact London ve Zula Mobil başta olmak üzere pek çok farklı oyun Türk geliştiriciler tarafından geliştirildi ve oyun severlerin kullanımına sunuldu.

Gaming in Turkey Oyun ve aynı zamanda Espor Ajansı Kurucusu olan Ozan Aydemir, konuya ilişkin Anadolu Ajansı’na önemli açıklamalarda bulundu. Türk oyun geliştiricisi olan firmaları oyun geliştirirken yabancı firmalara oranla daha detaycı yaklaştığının ve talep ve beklentileri çok iyi bir şekilde analiz ettiklerinin altını çizen Aydemir, dolayısı ile bu sonucun şaşırtıcı olmadığını belirtti.

Türkiye Oyun Sektörü 2020 Raporu’na göre Google Play’deki tüm oyunların genel puan ortalaması 3,76 iken yerli oyunlar 3,94 puan aldı ve ortalamanın üzerine çıktı.