Yapay Zeka iş dünyasında maliyeti düşürecek kaliteyi arttıracak

Tüm dünyayı kasıp kavuran yapay zeka teknoloji iş dünyasının da yakın takibi altına girdi. Yapay zekanın iş dünyasına etkisi masaya yatırıldı.
Yapay Zeka iş dünyasında maliyeti düşürecek kaliteyi arttıracak

Yapay Zeka büyük bir hızla geliştirilmeye devam ederken olumlu etkilerinden yararlanmak isteyen sektörlerden biri de iş dünyası olmuştu. Yapay zeka araçlarının iş modellerinde kullanımı konusunda araştırmalar devam ederken konu hakkında bir bilgilendirme eğitimi de Bursa'da düzenlendi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) çatısı altında faaliyet gösteren Bursa AB Bilgi Merkezi tarafından ‘Yapay Zeka Araçlarının İş Modellerinde Kullanımı Hakkında Bilgilendirme Eğitimi’ gerçekleştirildi. AB Türkiye Delegasyonu’nun finansal desteği ile uygulanmakta olan, Türkiye’de AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın desteklenmesi projesi çerçevesinde 1997 yılından bu yana BTSO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren AB Bilgi Merkezi ‘Yapay Zeka Araçlarının İş Modellerinde Kullanımı Hakkında Bilgilendirme Eğitimi’ düzenledi.

YAPAY ZEKA VERİ ANALİZİ YAPARAK İŞ DÜNYASINDA VERİMİ ARTTIRACAK!

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Batmaz, yapay zekanın veri analizi, öğrenme yeteneği ve karar verme süreçlerini otomatize ederek, iş dünyasında ve günlük yaşamımızda yenilikçi oluşum potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

yapay-zeka-2.jpg

Bursa’nın, sanayi ve ticaretin kalbi olarak, yapay zekanın sunduğu fırsatlardan en üst düzeyde faydalanması gerektiğini söyleyen Batmaz, “Özellikle otomotiv, tekstil ve gıda sektörleri gibi alanlarda yapay zeka uygulamaları, üretim süreçlerini optimize ederek maliyetleri düşürebilir, ürün kalitesini artırabilir ve rekabet avantajı sağlayabilir.

yapay-zeka-3.jpg

Ayrıca veri analizi ve müşteri hizmetleri gibi alanlarda da yapay zeka, iş süreçlerini daha verimli hale getirecektir. Geleceğe baktığımızda, yapay zekanın iş dünyasında oluşturacağı köklü dönüşümler kaçınılmaz" diyerek yapay zekanın tüm işletmeler tarafından kullanılması gerektiği ifade edildi.

Son dönemde verilerin de büyüdüğü belirtilen seminerde veri işleme konusunda yapay zekanın muazzam katkıları olduğu ifade edildi. Seminere katılan kişiler teşekkürlerini sunarken önümüzdeki dönemde teknoloji odaklı rekabetin ağırlık kazanacağı ifade edildi.