Yabancı Dil Yerine Kodlama Mı Öğrenilmeli?

Günümüz teknoloji çağında artık yabancı dil eğitimi yerine kodlama eğitimi verilmeye başlandığı görülmektedir.
Yabancı Dil Yerine Kodlama Mı Öğrenilmeli?

Aslında kodlama da bir dil olarak sayılabilir ki sayılmaktadır da. Artık insanlar ile iletişim kurmak yerine teknolojik aletler ile vakit geçirmekteyiz. İşte bu da yabancı bir dil öğrenmek yerine teknoloji ile uğraşmayı yaygınlaştırmaktadır.

Tüketen Değil Üreten Olmak

Her ne kadar teknolojiyi iyi bir şekilde kullandığımızı iddia etsek de bir türlü tüketici olmaktan çıkamıyoruz. İşte bu noktada kodlama eğitimi devreye girmektedir. Zira bir teknoloji üretebilmek için gerekli olan en temel şey kodlama eğitimi olmaktadır. Bu kapsamda sizler de üreten bir birey olmak istiyorsanız bu durumda kodlama eğitimi almalısınız.

Dünya teknoloji devi şirketlerinin patronları da çocuklarına yabancı dli öğretmek yerine kodlama yapmayı öğretmektedirler. Bu sayede yeni bir teknolojik ürün ortaya çıkarmaları mümkün olmaktadır. Ancak yine de dünyada kullanılan kodlama dillerinin İngilizce olması sebebiyle İngilizce öğrenmek halen daha önemini korumaktadır.

Herkes Öğrenmeli Mi?

Bu soru ile sıklıkla karşılaşılmaktadır. Elbette ki herkes kodlama öğrenmek zorunda değildir. Ancak ilerleyen zaman dilimi içerisinde teknolojinin hayatımız içerisine daha da sıkı bir şekilde girecek olması bizim bu gelişmelere kayıtsız kalmamızı olanaksızlaştıracaktır. İşte bu sebeple gerek ülke gerekse de bireyler olarak bu teknolojileri olabildiğince aktif kullanmalıyız. Ancak bu şekilde katma değeri yüksek ürünler ortaya çıkarabilmek mümkün olacaktır.

Tüm bu açıklamalar ışığında ifade etmek gerekir ki dünya toplumlarından geride kalmamak için bizlerin de kodlama ve yazılım eğitimleri almamız icap etmektedir. Bu sayede uluslararası arenada saygıdeğer bir konum elde edilebilir ve ekonomik kalkınma başarılabilir. İşte bu sebepledir ki ilkokullara kadar bu eğitimler verilmeye başlanmıştır.