Xiaomi Mi Mix 4 Geliyor Mu?

Xiaomi uzun zamandır Mi Mix serisini tekrar çıkarmayı düşünüyor. Yakın zamanda tanıtımı yapılan Mi Mix Fold ile Xiaomi’nin önemli serilerinden birini bizlerle bir araya getiriyor. Alınan bilgilere göre şirket Mi Mix 4 için de harekete geçmeye başladı.
Xiaomi Mi Mix 4 Geliyor Mu?

Paylaşılan haberlere göre yeni Mi Mix 4 tasarımı için render görüntüleri ortaya çıktı. Xiaomi, Mi Mix serisiyle cep telefonu sektöründe ekran kasa oranlarında rekabeti başlatmıştı. Haber sızıntılarına göre ekran üzerinde delik ya da çentik bulunuyor. Xiaomi Mi Mix 4 tasarımında ekran altı kamera karşımıza çıkabilir. Pek çok kişi yeni Mi Mix ile ekran altı kamera kullanan ilk model olmasını düşünüyordu. Fakat pandeminin ortaya çıkması nedeniyle bu üst düzey modelin gelişimi de durduruldu.

Haber sızıntılarına göre Mi Mix 4 modelinde kavisli bir ekran bizleri bekliyor. Xiaomi’nin daha önce Mi Mix Alpha’yla yaptığı cesur tasarıma göre oldukça basit kalmış durumda.

Ekran Altı Kamera Teknolojisi

Tahminlere göre Mi Mix 4 modeli için ekran altı kamera teknolojisinin kesinlikle kullanılacağı düşünülüyor. Kaynak tam olarak açıklanmasa büyük bir kesim böyle düşünüyor. Henüz telefon hakkında donanımsal bilgiler paylaşılmadı. Mi Mix serisi, Xiaomi için önemli amiral gemilerinden bir tanesiydi. Çerçevesiz sunulacak telefonun Snapdragon 888 ile gelmesine ise kesin gözüyle bakılıyor.

Xiaomi markası tüm dünyada akıllı telefon pazarında liderliğe oynamaya başladı. Huawei‘nin ABD ambargosu sonrası ağır yara alması şirketin daha da büyümesine neden oldu. Firma 2020 sonunda büyük bir yükselişe geçti. Firma bu sene logo değişimine gitmişti. Mi 11 serisi ve Mi Mix Fold gibi amiral gemileriyle ses getiren marka her geçen gün daha fazla kullanıcıya ulaşıyor. Android pazarında hızla yükselen firmanın önüne çıkan en büyük engellerden bir tanesi ise MIUI ara yüzünde ortaya çıkan sorunlar olarak bulunuyor. Xiaomi bu sorunlara MIUI 12.5 ile beraber sona erdirmek istiyor.

Xiaomi akıllı telefon dışında oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Son paylaşılan bilgilere göre firma elektrikli araba için de çalışmalara başladı.