Xiaomi Mi 8 Ekran İçi Parmak Okuyucu İle Gelecek

Akıllı telefon pazarında ciddi bir yer edinen Xiaomi, yeni amiral gemisi cihazıyla birlikte çok daha fazla ses getireceğe benziyor.
Xiaomi Mi 8 Ekran İçi Parmak Okuyucu İle Gelecek

İlk Sızıntı Geldi

Henüz resmi olarak herhangi bir açıklama yapılmayan Xiaomi Mi 8 modeli Youtube üzerinden müşterilerine sızdırıldı. Bu yeni amiral gemisinde dikkat çeken en önemli noktalardan birisi de ekran içi parmak okuyucu oldu. yeni yeni popüler olmaya başlayan bu teknolojinin Xiaomi Mi 8’de de kullanılacak olması sevenlerini de heyecanlandırdı.

Bu arada Xiaomi Mi 7 modeli çıkmadan 8’in çıkacağı söylenmektedir. Bunun sebebi bilinmese de 7’nin es geçileceği tahmin edilmektedir. Dolayısıyla yeni çıkacak telefon 6’nın takipçisi olacaktır.

Diğer Özellikler

Kamuoyuna sızdırılan videonun oldukça kısa olması nedeniyle yeteri kadar bilgi edinilmediğini ifade etmek gerekir. Ancak Çinli üretici tarafından planlandığına göre telefonun 64 GB dahili hafıza 8 GB RAM ve 4000 mAh batarya kapasitesi ile kullanıcılara sunulması bekleniyor. Burada batarya boyutunun bir hayli büyük olması dikkatlerden kaçmıyor. Bu sayede firmanın batarya sorununa bir çözüm bulmayı amaçladığını da ifade edebiliriz.

Bu telefon modelinde parmak izi ile kilit açma teknolojisinin yanı sıra 3 boyutlu yüz tanıma teknolojisinin de kullanılması hedeflenmektedir. Böylelikle çok daha güvenli bir kilit sistemi oluşturulmuş olacak. Ancak ekran içi parmak izi okuma sistemi henüz çok yaygın bir uygulama değil. Dolayısıyla daha gelişme aşamasında olması kullanıcıları tedirgin edebilir. Ancak bu konuda yeteri kadar ilerleme kat edilmiş ise bu durumda herhangi bir sorun elbette ki olmayacaktır.

Xiaomi Mi 8 çıkış tarihi ve fiyatı henüz belli değil. İlerleyen zaman dilimi içerisinde bu konu hakkında da yetkililerden açıklama gelmesi muhtemeldir.