Windows 7 Neden Windows 10'un Rakibi

Kullanıcıları aracılığı ile zamanında son derece olumlu geri dönüşler alan Windows 7, 2020 yılına kadar Windows 10'a rakip olmaya devam ediyor.
Windows 7 Neden Windows 10'un Rakibi

Peki bu durumun nedeni nedir?

Microsoft Windows 10'u en çok fazla kullanılan işletim sistemi haline getirmek istiyor. Bunanla beraber firmalar Microsoft'un Windows 10 işletim sisteminin zor kullanımından şikayet ediyor. Şikayetlerin genel nedeni ise Microsoft'un gerekli gereksiz uygulama konusunda güncelleme istemesiyle ortaya çıkıyor.

Windows 10'un büyümesi yavaş bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz nisan ve haziran ayları içerisinde piyasa üzerinde sadece %0,18'lik değer kazanmış olan Windows 10, bu kadarlık başarıyı da sisteme getirmiş olduğu çeşitli güncellemelerle elde etmeyi başardı. Öte yandan Windows 7, Windows 10'a göre daha hızlı büyüyor. Kullanıcıları son derece sadık olan Windows 7, %41’den %43'e yükselmeyi başardı.

Windows 7 Tahtını Kimseye Kaptırmıyor

Windows 7'nin piyasa üzerinde ilk olarak sürülmesinin üzerinden tam olarak 9 yıl geçmiş olsa bile kullanıcılarını en fazla memnun eden sürücü olarak yer alıyor. Bu durum ise 2020 tarihinde Windows 7'nin güncelleme almayı bırakması ile beraber biraz da olsa azalıyor. Fakat tüm bu durumlara rağmen Windows 7 uzun bir süre boyunca kullanılacak gibi gözüküyor.

Peki Windows 7 sisteminin bu kadar tutmasının arkasındaki nedenler nelerdir? İşletim sistemiyle sorunsuz bir şekilde performans sunmayı başaran Windows 7, klasik sisteminden hiçbir zaman ödün vermedi. Windows 8 ise bu anlamda bozan ilk işletim sistemi olarak yer aldı. Başlat tuşunu ilk kez kaldırılarak bir devrim yapmayı düşünen Win 8, bildiğiniz gibi kullanıcılar tarafından alışmakta zorlanılmasından dolayı son derece tepki çekti. Özet olarak Windows 10 ve 7'nin arasındaki rekabetin 2020 tarihine kadar bitmesi mümkün görünmüyor.